Site Rengi

DOLAR 32,2085
EURO 34,7398
ALTIN 2.433,35
BIST 10.171,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 19°C
Per 20°C
Cum 22°C

Meslek öğrenmek isteyenler bu kurslara geliyor

KAHRAMANMARAŞ’TA OLUŞTURULAN MESLEK EDİNDİRME KURSLARINDA 11 BRANŞ VE TOPLAM 209 KURSİYERE EĞİTİM VERİLİYOR

15.04.2021
123
A+
A-

Kahramanmaraş’ta oluşturulan meslek edindirme kurslarında 11 branş ve toplam 209 kursiyere eğitim veriliyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde başlatılan Meslek Edindirme Kursları (KAMEK) 2021 eğitim dönemine 209 kursiyeriyle devam ediyor. Meslek Edindirme Kurslarında alanında uzman eğitmenler tarafından Halk Oyunları, ahşap boyama, kağıt, rölyef, çini, tezhip, kanun, ud, keman, ney, ritim ve takı tasarımı dersleri veriliyor.

KAMEK’te ahşap boyama atölyesi kursiyeri Dilan Ceylan, “Ahşap boyama eğitimlerinin geliştirip kullanabilmem ve üretebilmem için bu kursların bana çok katkısı oldu. Burada aldığım dersler sonucu birkaç ürün ortaya çıkardım ve etrafımdaki kişilerden beğeni aldım. Daha sonra işi ilerleterek yaptığım ürünleri satmaya ve buradan maddi gelir elde etmeye başladım” dedi.

KAMEK’te bir diğer atölyede çini eğitimi alan kursiyer Hacer Zabun ise, “Hobi olarak başladığım kurslarda aldığım eğitimler sayesinde kendimi geliştirdim ve ürünler ortaya çıkarmaya başladım. Böylece eğitimlerneticesinde maddi kazanç elde ettim. KAMEK’te atölye eğitimlerimiz sırasında kullandığımız materyaller genellikle eskimiş ve geri dönüştürülebilir malzemelerden oluşuyor. Kendi el becerilerimizle eskimiş ve kullanılmaz hale gelmiş bu ürünlerin yenilenmesini, geri dönüşümünü sağlıyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.