Site Rengi

DOLAR 32,3659
EURO 34,6536
ALTIN 2.381,91
BIST 10.195,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Onan’dan “Dönüşen Şehir” sergisi

FOTOĞRAF SANATÇISI TİMURTAŞ ONAN, ALTINORAN DÜŞÜNCE VE SANAT DERNEĞİ’NCE AÇILAN ÇEVRİMİÇİ “DÖNÜŞEN ŞEHİR” SERGİSİNDE İSTANBUL’A AİT 27 FOTOĞRAFINI SANATSEVERLERİN BEĞENİSİNE SUNDU.

26.04.2021
128
A+
A-

Fotoğraf sanatçısı Timurtaş Onan, Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği’nce açılan çevrimiçi “Dönüşen Şehir” sergisinde İstanbul’a ait 27 fotoğrafını sanatseverlerin beğenisine sundu.

“Herkesin bir dünyası var, ben de kendi dünyama göre çalışmalar yapıyorum. Kendi düşündüklerimi ve kendi gördüklerimi çekiyorum” diyen Timurtaş Onan sergisi hakkında şunları kaydetti:

“Bir gözlemci ve fotoğrafçı olarak bir zamanların varoşlarında yaptığım yürüyüşlerde hayretler içinde kaldığım oluyor. Anadolu’dan göç sebebi ile kırsallarda oluşmuş yerleşim yerlerinde betonarme kentler oluşmuş. Tarihi yarımada rant sonucu tam anlamıyla talan edildi ve edilmeye devam ediyor. Yakılan ahşap binalardan tutun Karagöz dekoru görüntüsünde sözde restorasyonlar her gün içimi acıtıyor. Beyoğlu 90’lardan itibaren kitapçıları, kafeleri ve sinemaları ile yeniden bir kültür caddesi kimliği kazanmıştı. 2000’lerde caddenin ruhunu veren birçok mekanın kapanması, yerlerine yemek ve giyim zincirlerinin getirilmesi ile tam bir yozlaşma başladı. Sonuçları politik arka plandan sökmek mümkün değil tabi. Bu kadar olumsuz değişim olmayabilirdi kesinlikle.”

Konuşmalardan sonra Onan, sergilediği 27 fotoğrafı nasıl çektiğini, o anki duygu ve düşüncelerini anlattı.

Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği Başkanı S. Haluk Uygur, Timurtaş Onan’ın eserlerini görmek isteyenlerin “altinoransanat.com” sitesine girmeleri gerektiğini bildirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.