Site Rengi

DOLAR 34,0973
EURO 38,0933
ALTIN 2.874,79
BIST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 28°C

Düzce Üniversitesinde aktif 56 öğrenci topluluğu var

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME VE MEZUN İZLEME UYGULAMA ARAŞTIRMA MERKEZİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “KARİYER PLANLAMADA ÖĞRENCİ TOPLULUKLARININ ÖNEMİ” BAŞLIKLI PROGRAM ÇEVRİM İÇİ OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

26.04.2021
110
A+
A-

DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Kariyer Planlamada Öğrenci Topluluklarının Önemi” başlıklı program çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Öğretim Görevlisi Yasemin Olgaç Akar’ın yönetimindeki programda Düzce Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Tahir Güney, öğrenci topluluklarıyla ilgili faydalı bilgiler paylaştı.

Öğrenci topluluklarının kuruluş amaçlarını; eğitim-öğretimin dışında öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirmesi, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal etkinlikler düzenlenmesi, yeni beceriler kazanması, kampüse canlılık ve renk katması, öğrencilere kariyer yolculuklarında destek olunması şeklinde sıralayan Tahir Güney, Düzce Üniversitesi’nde 56 aktif öğrenci topluluğu bulunduğunu ifade etti.

En az 20 öğrenci ile topluluk kurulabildiğini belirten Güney, öğrenci topluluklarının kuruluş aşamaları, hukuki yapıları ve gerçekleştirdikleri etkinlikler hakkında da önemli bilgiler aktardı. Bu toplulukların sosyalleşmeye büyük katkı sağladığına dikkat çeken Tahir Güney, toplulukları iş modeline benzeterek; takım çalışması, bütçe planlaması, etkinlik organizasyonu, zaman yönetimi gibi konularda öğrencilerin kendilerini geliştirdiğini vurguladı. Öğrencilerin topluluklarda yöneticilik yapmalarının da erken dönem liderlik becerilerine katkı sağladığını ve kariyerlerinde büyük fırsatlar oluşturduğunu sözlerine ekledi.

Teknofest gibi teknoloji yarışmalarının da karar verme, iletişim, zaman yönetimi, problem çözme ve teknik becerilerin geliştirilmesi noktasında öğrencilere önemli deneyimler kazandırdığının altını çizen Tahir Güney, öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtlayarak sözlerini sonlandırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.