Site Rengi

DOLAR 32,2197
EURO 34,7507
ALTIN 2.456,30
BIST 10.333,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Köylülerin iletişim çilesi

ŞENKAYA İLÇESİNE BAĞLI TURNALI KÖYÜNDE VATANDAŞLARIN TELEFON GÖRÜŞMESİ ADETA ÇİLEYE DÖNÜŞÜYOR.

05.05.2021
135
A+
A-

Şenkaya İlçesine Bağlı Turnalı köyünde vatandaşların telefon görüşmesi adeta çileye dönüşüyor.

Şenkaya İlçesine 32 kilometre uzaklıkta olan 140 hane ve 400 kişinin yaşadığı Turnalı köyünde cep telefonlarının çekmeyişi köylülerin dışarı ile iletişimi çileye dönüştürüyor. Vatandaşlar Cep telefonlarıyla görüşmek için ya 4 kilometre uzaklıktaki Paşalı köyüne gidiyorlar ya da köyün en yüksek dağına çıkıyorlar. Yaşlılar dağa çıkamadıkları için gençler aracılığı ile yakınlarından haber alıyorlar. Gençler yaşlıların cep telefonlarını alıp söyleyeceklerini not ederek tepeye çıkıp yaşlıların taleplerini yakınlarına iletiyorlar.

Turnalı Köyü Muhtarı Rahmi Bulut, “İki dönemdir Muhtarlık yapıyorum çok uğraşmama rağmen yıllardır köyümüzde cep telefonu çekmesini sağlayamadık köyümüzün gurbetteki nüfusu 840 hane haliyle köyle iletişim kurmaları gerekiyor çekmediği için ya dört kilometre komşu köy olan paşalıya gidecek yada köyün en yüksek dağına çıkması gerekiyor” dedi.

Elektronik teknisyeni İbrahim Alp ise “İki yıldır köyümde ikamet etmeye başladım. Gurbetteki insanlarımız köyümüzde bulunan yaşlı insanlarımıza ulaşamıyorlar internette bir işimiz olduğu zaman ya dört beş kilometre aşağı gidiyoruz yada ola bildiğince yüksek tepelere çıkıyoruz” dedi.

Köy sakinlerinden İsmail Bulut ise, “Köyümüzde en büyük sorunumuz telefon ve internetle ilgili. Gurbette çocuklarımız var her an için onlara ulaşmak gerekiyor ulaşamıyoruz köyümüzde bir hastamız oluyor 112 acil servise bile ulaşamıyoruz bir cenazemiz oluyor Belediyeye ulaşamıyoruz. Telefonla görüşebilmek için 4 – 5 km yol gitmek gerekiyor. biz olgun yaşlı insanlarız tepelere tırmanmak gibi bir şansımız yok” dedi.

Emekli Öğretmen İbrahim Ataş da “Toki konutlarında oturuyorum 10 yıldır burada yaşıyorum yine mağduruz yine mağduruz pandemi yasaklarında köyden dışarıda çıkamıyoruz ne torunlarla ne çoluk çocukla irtibat kuramıyoruz. Dağlara çıkacağız ki telefonla görüşelim” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.