Site Rengi

DOLAR 32,1566
EURO 35,0788
ALTIN 2.471,21
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 23°C

Mustafakemalpaşa’da hedef ’sıfır e-atık’

MUSTAFAKEMALPAŞA’DA HEDEF ‘SIFIR E-ATIK’

Mustafakemalpaşa’da hedef ’sıfır e-atık’
01.06.2021
103
A+
A-

Mustafakemalpaşa Belediyesi, ‘sıfır atık projesi’ dâhilinde elektronik atıkları toplayarak geri dönüşüme kazandırıyor.

Bozuk ve çalışmayan elektrikli elektronik araç gereçlerin gelişi güzel çöpe bırakılmasının önüne geçiliyor. İlk aşamada belediye hizmet binaları ile ilçede hizmet veren 10 elektrik elektronik işletmesine konumlandırılan e-atık geri dönüşüm kutuları vasıtasıyla toplanan atıklar yetkilendirilmiş kuruluş tarafından geri dönüştürülüyor. Geri dönüşüme katkı sunmak isteyen vatandaşlar evlerinde âtıl durumda bulunan kablo, klavye, ütü ve saç kurutma makinası gibi elektronik atıkları atık toplama noktalarına bırakabilirken, taşınması güç olan elektronik atıklar ise görevliler aracılığıyla evlerden alınıyor.

Belediye Başkanı Mehmet Kanar, teknolojinin sürekli gelişmesiyle her evde kullanılmayan çok sayıda elektronik ürün biriktiğine dikkat çekerek, cep telefonundan televizyona, kablolardan bozuk makinelere kadar gelişi güzel çöpe bırakılan e-atıkların çevreye telafisi zor bir zarar verdiğini söyledi.

Elektronik cihazların üretiminde kurşun, kadmiyum, cıva gibi birçok ağır metal bulunduğunu belirten Başkan Kanar, “Özellikle, atık hâline gelmiş elektronik cihazların, çevre ve insan sağlığına etkilerini minimize etmek amacıyla kaynağında ayrı toplanmaları ve geri dönüşüme kazandırılmaları gerekmektedir. Sıfır Atık Projesi kapsamında atıkların kaynağında ayrı toplanmasını, geri dönüşümünü ve doğaya zarar vermeden bertaraf edilmesini ilke edinerek pilot uygulama başlattık. Ekiplerimiz elektrikli ve elektronik atıkların toplanması için 10 adet E–Atık toplama kutusu dağıttılar. Ayrıca muhtarlıklarda da e- atıklar toplanmaktadır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.