Site Rengi

DOLAR 32,2570
EURO 34,8543
ALTIN 2.430,69
BIST 10.083,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C

Melikgazi tarihine ve geçmişine sahip çıkıyor

TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASLARINI GELECEK NESİLLERE AKTARMAK AMACIYLA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDEN MELİKGAZİ BELEDİYESİ, GESİ KUZEY MAHALLEDE YER ALAN TARİHİ ÇEŞMEYİ VE KONAĞI RESTORE EDEREK ABDESTHANE OLARAK İŞLEVLENDİRECEK.

Melikgazi tarihine ve geçmişine sahip çıkıyor
06.06.2021
74
A+
A-

Tarihi ve kültürel miraslarını gelecek nesillere aktarmak amacıyla çalışmalarına devam eden Melikgazi Belediyesi, Gesi Kuzey Mahallede yer alan tarihi çeşmeyi ve konağı restore ederek abdesthane olarak işlevlendirecek.

Tarihi çeşmeleri restore ederek yeniden kullanılır duruma getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “İlçemizde yıkılmaya yüz tutmuş olan tarihi binaların restorasyon çalışmalarını sürdürüyoruz. Zamanında birer hayat kaynağıyken günümüzde mimari anıtlar olarak cadde ve sokakları süsleyen, yapıldıkları döneme tanıklık eden ve mimarisinin özelliklerini yansıtmaları nedeniyle ilçemizin somut kültürel miraslarından olan tarihi çeşmeler, konaklar, camiler, hanları restore ederek yeniden kullanıma sunuyoruz. Melikgazi ilçesi, Gesi Kuzey Mahallede yer alan tescilli çeşme 19. yüzyıla ait. Çeşmeye bitişik alanda yer alan ve günümüzde işlevini yitirmiş tescilsiz harap durumdaki yapının abdesthane olarak işlevlendirilerek yaşatmayı amaçlıyoruz. Özgün taş ve özgün yapım tekniği kullanıyoruz. Yapı bir avlu etrafına sıralanan abdesthane birimlerinden oluşmakta olup, toplam 290 metrekarelik bir alana oturmakta. Yapıların restorasyon uygulamaları, Kayseri Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulundan onaylı projesine uygun olarak başladı. 3 ay içinde de projeyi tamamlayıp, çeşme ve abdesthaneyi tarihi ve kültürel miraslar arasına kazandıracağız. Hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.