Site Rengi

DOLAR 32,4428
EURO 34,7483
ALTIN 2.422,88
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Çankırı’nın coğrafi işaret tescilli ürünleri inovatif olarak işlenecek

ÇANKIRI’NIN COĞRAFİ İŞARET TESCİLLİ ÜRÜNLERİ İNOVATİF OLARAK İŞLENECEK

Çankırı’nın coğrafi işaret tescilli ürünleri inovatif olarak işlenecek
25.06.2021
129
A+
A-

Çankırı Karatekin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Didar Üçüncüoğlu, TÜBİTAK TEYDEB 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Projesi (BiGG) kapsamında önemli bir başarıya imza attı.

‘Fonksiyonel Atıştırmalık: Yoka Çerezi’ adlı iş fikri, Çankırı Karatekin Üniversitesi Teknokenti’nde faaliyet gösterecek ilk patent tabanlı AR-GE şirketi olacak. Çankırı İli ‘coğrafi tescilli ürünlerinin inovatif olarak işlenmesi’ ana fikri kapsamında gerçekleştirilecek proje ile hem Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin, hem de Çankırı’nın ticari ve stratejik ekosistemdeki rollerinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Dr. Didar Üçüncüoğlu’nu kabul eden Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, “Yeni nesil araştırmacı bir şehir üniversitesi olarak biz, bir yandan bilimsel araştırma ve geliştirme yönümüz ile bilim dünyası ve ülkemize hizmet sunmayı; diğer yandan ise Çankırı’ya ve halkımıza katkı sağlamayı çok önemsiyoruz. Bu anlamda bu proje hem ÇAKÜ Teknokent’in ilk patent tabanlı AR-GE şirketi olması; hem de ilimizin coğrafi tescilli ürünlerinin inovatif olarak işlenmesi anlamında çok önemli bir projedir. Bu anlamda hocamızı tebrik ediyorum. Yeni dönemde benzer projelerin artacağını düşünüyor ve bu projelere her anlamda desteğimizin süreceğini ifade etmek istiyorum. Çankırı Karatekin Üniversitesi, Teknokent’i ile, Teknoloji Transfer Ofisi ile, sosyal ve bilimsel projeleri ile, kısacası her yönüyle Çankırı’ya ve ülkemize katkı sağlamaya devam edecektir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.