Site Rengi

DOLAR 32,3792
EURO 34,6801
ALTIN 2.400,83
BIST 10.043,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Havra Sokağı yepyeni bir çehreye büründü

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN, TARİHİ DOKUSU VE HAREKETLİ YAPISIYLA KENTİN EN ÖNEMLİ ALIŞVERİŞ MEKÂNLARINDAN HAVRA SOKAĞI’NDAKİ DÜZENLEME ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI.

16.02.2021
110
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesinin, tarihi dokusu ve hareketli yapısıyla kentin en önemli alışveriş mekânlarından Havra Sokağı’ndaki düzenleme çalışmaları tamamlandı. Altyapısı tamamen yenilenen sokaktaki esnafa satış standı desteği sağlanırken, dükkân tabelaları da değiştirildi. Oluşturulan üst örtü ise Havra Sokağı’na yeni bir estetik görünüm kazandırdı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Konak ile Kadifekale arasındaki tarihi aksı canlandırmak ve bölgenin cazibesini artırmak için başlattığı projenin bir parçası olan Havra Sokağı düzenleme çalışmaları tamamlandı. Havra Sokağı’nın özgün atmosferini ortaya çıkarmak için yapılan çalışmalar kapsamında, bölgede altyapı tamamen yenilendi. Büyükşehir belediyesi, 136 metrelik bölümde kanal ve yağmur suyu hatlarını ayırdığı bölgede yağmur suyu ızgaralarını da yeniledi.

Yeni tabela ve satış stantları

Havra Sokağı’ndaki geniş kapsamlı çalışmalar sonucunda içme suyu şebekeleri, enerji, iletişim ve aydınlatma hatları da iyileştirildi. Her gün binlerce İzmirlinin alışveriş yaptığı ticari bölgenin bozulan zemini taş döşenerek düzeltildi. Sokaktaki üst örtü çalışmaları ise büyük ölçüde tamamlandı. Çehresi yenilenen Havra Sokağı esnafına yeni satış stantları verildi. Stantları kullanmaya başlayan esnafın iş yeri tabelaları da, büyükşehir tarafından yenilendi. Tarihi dokusu ve özgün yapısı ile kentin en önemli ticari bölgelerinden Havra Sokağı yeni haliyle büyük beğeni topladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.