Site Rengi

DOLAR 32,3793
EURO 34,6542
ALTIN 2.395,33
BIST 10.057,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Vatandaşlar yangın için seferber oldu, dünyaca ünlü sahil boş kaldı

MANAVGAT’TA 3 GÜNDÜR SÜREN YANGIN, DÜNYACA ÜNLÜ KONYAALTI SAHİLİ’NİN BOŞ KALMASINA SEBEP OLDU. MANAVGAT’TAN YÜKSELEN DUMANLAR İSE KONYAALTI SAHİLİ’NDEN BİLE GÖZÜKÜR HALE GELDİ. SAHİLİN BOŞLUĞUNU MANAVGAT’TAKİ YANGINDAN DOLAYI İNSANLARIN YARDIM İÇİN GİTMİŞ OLABİLECEĞİNE YORAN TATİLCİ GÖKHAN TORTUM, “YANGININ DUMANI KONYAALTI SAHİLİ’NDEN DE GÖZÜKÜYOR. MUHTEMELEN VATANDAŞLAR YARDIMA GİTTİĞİ İÇİN SAHİL BOŞ KALMIŞ” DEDİ.

Vatandaşlar yangın için seferber oldu, dünyaca ünlü sahil boş kaldı
30.07.2021
81
A+
A-

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 3 gündür etkili olan yangında çıkan dumanlar kilometrelerce uzaklıkta bulunan Antalya şehir merkezine kadar geldi. Vatandaşların yangın bölgesine yardıma gitmesi ile dünyaca ünlü Konyaaltı sahili ise adeta boşaldı.

Antalya’nın Manavgat ilçesinde önceki gün öğle saatlerinde çıkan orman yangını devam ediyor. Yangın dolayısı ile gökyüzünü kaplayan dumanalar kilometrelerce uzaklıkta bulunan Antalya şehir merkezine kadar geldi. Şehrin üzerini kaplayan duman, Konyaaltı sahilinden de net bir şekilde görüldü. Geçen haftalarda kalabalıktan dolayı adım atılamayan Konyaaltı sahili, yangınlardan dolayı adeta boş kaldı. Sahilde turist yoğunluğu gözlenirken yerli halkın oldukça az olduğu görüldü.

“Yangının dumanı Konyaaltı Sahili’nden de gözüküyor”

Erzurum’dan tatil için Antalya’ya gelen Gökhan, “İlk defa geldim Antalya’ya ama çok sakin gördüm. 3 gündür yangın var. Yangının dumanı Konyaaltı sahilinden de gözüküyor. Muhtemelen vatandaşlar yardıma gittiği için sahil boş kalmış” dedi.

“Yangının külleri Antalya’ya kadar geldi”

Konyaaltı Sahiline denize girmek için gelen ve insanların yangından etkilendiğini belirten Hakan Karaçam, “Çok sıcak. İnsanlar yangından da etkilendi. Çok üzülüyoruz. Benimde yeğenlerim Manavgat’ta yaşıyor. Evlerinin karşısına kadar gelmiş yangın. Faciadan dönülmüş. İnsanlar can derdinde. Yakınları Manavgat’ta olanlar var. İnsanlara oraya gitmiş olabilirler. Yangından dolayı sahil boş gözüküyor. 4 yıldır Antalya’da görev yapıyorum ilk defa böyle bir sıcak gördüm. Sanki ateş etrafa fanlarla veriliyormuş gibi bir sıcak var. Dumanlar buradan dahi görülüyor. Manavgat tarafında kül yağıyordu. O küller Antalya’ya kadar geldi” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.