Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Trabzon’da kadınlar kanser taramalarına erkeklerden daha çok önem veriyor

FATİH SAĞLIKLI HAYAT MERKEZİ KETEM BİRİMİNDE, GEÇEN YIL 2 BİN 44 KADIN KANSER TARAMASI YAPTIRDI.

18.02.2021
186
A+
A-

Trabzon’da bulunan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’nde (KETEM) geçtiğimiz yıl 2 bin 44 kadın kanser taraması yaptırırken, kanser taraması yaptıran erkek sayısı ise 3 olarak gerçekleşti.

KETEM’de ulusal kanser tarama programı gereği 40-69 yaş kadınlarda meme kanseri, 30-65 yaş kadınlarda rahim ağzı kanseri, 50-69 yaş kadın ve erkeklerde de kolon kanseri taraması yapılıyor.

Ülkemizde kadınlarda en sık görülen meme kanseri, erkeklerde akciğer kanseri en sık görülen kanser türü olduğu belirtilirken, pandemi nedeniyle tarama sayıları 2020 öncesine göre belirgin bir düşüş yaşandığı kaydedildi.

Geçen yıl 238 kadına mamografi çekilerek 28 kadın ileri teşhis merkezine yönlendirilirken, 2 kişiye meme kanseri teşhisi koyuldu. Kolon kanseri için de 26 kişiye test yapılırken, bu testi yaptıranların sadece 3 tanesi erkeklerden oluştu. Bu testler sonucu 3 pozitif kanser vakası belirlendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.