Site Rengi

DOLAR 32,3792
EURO 34,6801
ALTIN 2.400,83
BIST 10.043,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

AFAD Konya İl Müdürü Tosun: “2021 yılı Türkiye’de afet eğitim yılı olacak”

KONYA İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRÜ (AFAD) YILDIZ TOSUN, 2021 YILININ TÜRKİYE’DE AFET EĞİTİM YILI OLACAĞINI VE ŞEHİRDEKİ TÜM İNSANLARA AFET EĞİTİMİ VERECEKLERİNİ BELİRTTİ.

03.03.2021
99
A+
A-

Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Yıldız Tosun, 2021 yılının Türkiye’de afet eğitim yılı olacağını ve şehirdeki tüm insanlara afet eğitimi vereceklerini belirtti.

Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Yıldız Tosun, 2021 Afet Eğitim Yılı Genelgesi ve 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle basın mensuplarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan İl Müdürü Yıldız Tosun, 2021 yılının Türkiye’nin afet eğitim yılı olduğunu söyledi. Afet risklerine karşı neler yapılabileceği ile ilgili birey ve aileler için temel afet bilincini insanlara aşılamak için çalıştıklarını anlatan Yıldız Tosun, “Afet öncesinde yapılması gerekenler neler, afet sırasındaki doğru davranışlar nasıl olmalıdır ve afet sonrasında nasıl davranılması gerektiğiyle ve çevremizdeki risklerin neler olduğunu birlikte değerlendirdik. Basın mensuplarına da bu eğitim verilmiş oldu ve yine devam edecek. Farklı hedef gruplarımızdan ev hanımlarından tutun da, taksicilerimize, özel güvenliklerimize eczacılarımıza eğitimlerimiz tamamlandı. Yani ilimizdeki tüm hedef kitlelerine eğitimlerimiz devam edecek. Tüm Konya’daki 2 milyon vatandaşın temel afet bilinci eğitimini alması, bu konuda bilgi sahibi olması ve ona göre afet öncesinde sırasında ve sonrasında hazırlıklarını bu şekilde yapmasından dolayı eğitim düzenledik” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.