Site Rengi

DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C

Miçing ayini yapıldı

ORTA ANADOLU’NUN AÇIK OLAN EN ESKİ KİLİSESİ KONUMUNDAKİ KAYSERİ SURP KRİKOR LUSAVORİÇ KİLİSESİ’NDE (1191) GELENEKSEL MİÇİNG AYİNİ YAPILDI.

11.03.2021
83
A+
A-

Orta Anadolu’nun açık olan en eski kilisesi konumundaki Kayseri Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi’nde (1191) geleneksel Miçing Ayini yapıldı.

Surp Krikor Lusavoriç Kilisesindeki, Büyük Oruç ibadetinin tam ortasına denk gelen Miçing Ayini, Kilise Vakfı Başkanı Zadik Toker, vakıf yöneticileri ve din görevlilerinin katılımıyla yapıldı. Korona virüs tedbirleri kapsamında ziyaretçi ve basına kapalı olan ayine katılanlar dua etti.

Miçing Ayini ve Büyük Oruç nedir?

Ermeni cemaatinin ‘Büyük Oruç’ adını verdiği ibadette, kilise törenlerinde birkaç özel düzenleme yapılır; kilise münzevî bir hayata geçer ve İncil okumaları uzardı. Ortalama 40 gün süren Büyük Oruç’un ortasına denk gelen zamanda da Miçing Ayini düzenlenir. Münzevî bir hayata geçen Kilise’de, Büyük Oruç boyunca perdeler kapalı bir şekilde yapılan ibadet, Miçing Ayini’nden perdeler açık biçimde yapılır. Büyük Oruç ibadeti özelikle Anadolu’da ciddiye alındığı için; Miçing Ayini Anadolu’nun en eski Apostilik Ermeni Kilisesi olarak bilinen 1191 yapılı Kayseri Surp Krikor Lusavoriç Kilisesinde başlatılır. 2013 yılında Kilisenin resmî olarak ibadete açılmasının ardından, diğer şehirlerden ve yurt dışından gelen Ermeni cemaati, Büyük Oruç’a göre belirlenen tarihte ibadet etmek için Kayseri’ye gelir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.