Site Rengi

DOLAR 32,3810
EURO 34,6041
ALTIN 2.387,71
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Balıkesir’in değerleri tasarımlara yansıyacak

BALIKESİR’İN DEĞERLERİ TASARIMLARA YANSIYACAK

24.03.2021
83
A+
A-

Balıkesir’in; tarihini, kültürünü ve kimliğini yansıtan öğeler, tasarıma dönüşecek. Balıkesir Kent Konseyi koordinesinde Balıkesir Üniversitesi ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle “Tasarımla Balıkesir’i Anlat” adı altında, Balıkesir temalı ürün tasarım yarışması düzenleniyor.

Balıkesir Kent Konseyi öncülüğünde, Balıkesir Üniversitesi ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle; geleneksel sanatları, zanaatları, somut olmayan kültürel mirası ve şehir kimliğini yansıtan Balıkesir temalı ürün tasarım yarışması düzenleniyor. Balıkesir’in; tarihini kültürünü, mimari yapısını, sanatsal yönünü, şehir kimliğini yansıtan geleneksel formların; özgün ve çağdaş tasarım uygulamalarıyla harmanlanarak günümüze taşınması amacıyla düzenlenen “Tasarımınla Balıkesir’i Anlat” yarışmasına başvurular, 12 Nisan’da başlıyor. Yarışmaya katılmak isteyen vatandaşlar, 23 Nisan’a kadar tasarımlarının dijital halini (yarisma@balikesirkentkonseyi.org) e-posta adresinden, Balıkesir Kent Konseyi’ne ulaştırabilecekler.

Ürünler, Balıkesir’in kimliğini temsil edecek

Yarışmaya katılacak ürünlerin tasarımında Balıkesir’in; tarihi, etnografik, mitolojik, arkeolojik, coğrafi, mimari, tarım, hayvancılık ve gastronomik ögeleri gibi şehir kimliğini temsil edecek nitelikte, seri üretime uygun, çağdaş tasarım ile uygulama tekniklerinin kullanılabileceği yorum ve tasarıma sahip olması gerekiyor. Ayrıca şehrin tarihine ve kültürüne bağlı kalınarak mermer, taş, ahşap, bakır, deri, cam, kâğıt, kumaş, seramik, keçe ve pamuk gibi ürünler kullanılmasının yanı sıra yardımcı alternatif olarak metal ve plastik gibi ürünler kullanabilecekler.

Yerel ürünler markalaşacak

Balıkesir’in yerel ürünlerinin markalaşmasını sağlayarak tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenecek yarışmada; birinciye 15 bin, ikinciye 10 bin, üçüncüye 7 bin 500 ve mansiyona layık görülen 3 kişiye de 2 bin 500’er lira para ödülü verilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.