Site Rengi

DOLAR 32,3968
EURO 34,6186
ALTIN 2.392,64
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Mudanya’da “eşit eğitim ağı”

MUDANYA BELEDİYESİ, BİLGİSAYAR VE İNTERNET ERİŞİMİNE DESTEK OLMAK İÇİN AÇTIĞI ONLİNE EĞİTİM SINIFLARININ YANI SIRA “EŞİT EĞİTİM AĞI” PROJESİNİN KURULUMUNU TAMAMLADI.

02.04.2021
125
A+
A-

Mudanya Belediyesi, bilgisayar ve internet erişimine destek olmak için açtığı online eğitim sınıflarının yanı sıra “eşit eğitim ağı” projesinin kurulumunu tamamladı. İlçe genelinde park, meydan gibi belirli noktalarda kurulumu yapılan internet alt yapısı sayesinde, öğrenciler wifi seçeneğinden “eşit eğitim ağı”na bağlanıp, ücretsiz olarak internete girebilecek.

Eşit eğitim ağı, üç hafta içerisinde tüm köylerde aktif hale getirilecek. İnternet alt yapısı sayesinde öğrenciler ücretsiz olarak internet hizmetinden faydalanacak. Çocukların eğitiminin her şeyden önemli olduğunu vurgulayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için projeyi başlattıklarını söyledi. Başkan Türkyılmaz, “İlçemiz genelinde park, meydan gibi belirli noktalarda kurulumu yapılan internet altyapısı sayesinde, öğrencilerimiz wifi seçeneğinden ‘eşit eğitim ağı’na bağlanıp, ücretsiz olarak internete girebilecekler. Covit-19 süresinde ve sonrasında öğrenciler için okullara ücretsiz internet projesi planladığımızı, bu proje ile Mudanya ilçe merkezinde bulunan okullar için kablosuz internet ağı kurulumu yapmak istediğimizi İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’ne resmî yazıyla bildirmişsek de olumsuz cevap aldık. Bütün bunlara rağmen ilçemiz genelindeki her bir öğrencinin bu hizmetten yararlanması için Mudanya’nın dört bir yanını internet ağıyla ördük. Söz verdiğimiz gibi bir projeyi daha hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.