Site Rengi

DOLAR 32,4276
EURO 34,7383
ALTIN 2.429,77
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Bağcılar’da iki günde 500 ünite kan bağışı

BAĞCILAR’DA YAŞAYAN TRABZONLULAR, KAN BAĞIŞINDA BULUNMAK İÇİN HAFTA SONU BAĞCILAR MEYDANI’NDA KURULAN KIZILAY’IN ÇADIRINA AKIN ETTİ. İKİ GÜN SÜREN KAMPANYADA TOPLAM 500 ÜNİTE KAN TOPLANDI.

08.02.2021
84
A+
A-

Bağcılar’da yaşayan Trabzonlular, kan bağışında bulunmak için hafta sonu Bağcılar Meydanı’nda kurulan Kızılay’ın çadırına akın etti. İki gün süren kampanyada toplam 500 ünite kan toplandı.

Bağcılar 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı, hafta sonu önemli bir etkinliğe sahne oldu. İlçede yaşayan Trabzonlular, Covid-19 sebebiyle azalan kan stoklarını yeterli seviyeye getirmeye davet edildi.

Çağrıyı duyan ilçe sakinleri kan bağışında bulunmak amacıyla 6-7 Şubat 2021 tarihlerinde 11.00-19.00 saatleri arasında meydanda kurulan Kızılay çadırına gitti. Yoğun ilgi nedeniyle zaman zaman çadır önünde kalabalık oluştu. Vatandaşlar, korona virüs tedbirleri kapsamında maske-mesafe-hijyen kuralına uyularak çadıra alındı. Trabzonlu gençlerin büyük katılım gösterdiği kampanyaya Bağcılar Belediyesi çalışanları da destek verdi.

“Her damla kan bize umut oluyor”

Pandemi sürecinde kan stoklarındaki azalmaya dikkat çeken Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Kana bir gün değil her zaman ihtiyacımız var. O yüzden kan bağışını dönemsel düşünmememiz gerekiyor. Özellikle son bir yılda salgın nedeniyle stoklarda azalma olduğunu öğrendik. Bu amaçla sivil toplum kuruluşlarımızla güç birliği yaparak böyle bir kampanya düzenledik. Kan verme konusunda her zaman öncü olan Bağcılarlı hemşehrilerimiz yine büyük bir duyarlılık gösterdiler ve geniş katılım gösterdiler. Kendilerine yürekten teşekkür ediyorum. Bağışlanan her damla kan bize umut oluyor” dedi.

Cumartesi ve pazar günü gerçekleşen kampanyada toplam 500 ünite kan toplandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.