Site Rengi

DOLAR 34,1124
EURO 38,0959
ALTIN 2.859,73
BIST 9.967,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
22°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C

Aldıkları her kurs onların gelir kapısı oldu

ORDU’NUN ÜNYE İLÇESİ HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN MESLEKİ EĞİTİM KURSLARINDAN YARARLANMAK İSTEYEN VATANDAŞLARA, KURUMUN İL MÜDÜRLÜKLERİ VE HİZMET MERKEZLERİNDEKİ DANIŞMANLAR TARAFINDAN KENDİLERİNE UYGUN KURSLARA YÖNLENDİRİLİYOR.

23.04.2021
95
A+
A-

Ordu’nun Ünye ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından mesleki eğitim kurslarından yararlanmak isteyen vatandaşlara, kurumun il müdürlükleri ve hizmet merkezlerindeki danışmanlar tarafından kendilerine uygun kurslara yönlendiriliyor. Ünye Halk Eğitim Merkezi tarafından işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine ve işsizliğin azaltılmasına yönelik verilen kurslar bir yandan da ev hanımlarına iş kapısı oluyor.

Özellikle ev hanımlarına özgü mesleki eğitim kurslarına dolu dolu devam ettiklerini söyleyen El Sanatları Kursiyer Hocası Sevgi Tahmaz, “Keçe, Göktürklerden itibaren Türk geleneksel sanatımızdır. Göçebe bir toplum olan Türk milletinin kullandığı koyun ve kuzu yünlerinden oluyor. Keçe ilk tekstil ürünüdür ve Türk obaları ile çadırlarda kullanmıştır. Günümüzde keçe giysilerde de tercih ediliyor. Keçe sanatı deyince aklımıza ilk halı, kilim ve kepenek tarzı ürünler geliyor. Ancak kullanım alanı daraldığı için unutulmaya yüz tutmuş bir meslektir. Kursumuzda 15 kişi var. Ama pandemiden dolayı grubu böldük. Şu ana kadar yaptığımız ürünler 100 adete yakındır. Kursumuzda yelek, ayakkabı, çanta, ev aksesuarları, bebek patikleri ve eldiven yapıyoruz” dedi.

Havlu kenarı, tablo, pano, takı, kemer, çanta ve eskimiş kıyafetleri kursiyerleri ile beraber el sanatlarına dönüştürdüklerini söyleyen Öğretmen Şenay Ateş, ”Yetişkinlerle burada onların üretici düşünceleriyle, tekniklerimizi, güçlerimizi ve zevklerimizi birleştiriyoruz. Keçeden giyim aksesuarları ve ev aksesuarları gibi çeşitli ürünler tasarlıyoruz. Şu anda kayıtlı 15 öğrencim var. Koronadan dolayı sağlık en başta gelir sözüyle kursumuza en fazla 5 kişi alabiliyoruz. 15 öğrencimizi günlere bölüp öyle gelmelerini sağlıyoruz. Bütün öğrencilerimiz de öğrenmek için çok hevesliler. Keçi yününü iğneyle döverek tasarladığımız her yere uygulama yapabiliyoruz. Mesela masa örtüsü, havlu kenarı, tablo, pano, takı, kemer, çanta, eskimiş kıyafetlerimizi değerlendiriyoruz. Çamaşır suyu olmuş bir tişörtün üstüne keçe döverek yeniden bir boyut kazandırıyoruz” diye konuştu.

Aldıkları kurslar sonrası evlerinde çalışırken bu işten para kazanan ev hanımlarının da olduğunu söyleyen Köse ve Deri Kursiyer Hocası Sümeyye Öztürk, ”Biz Halk Eğimi Merkezi’nde kursiyer hanımlarımızla beraber üretmeye devam ediyoruz. Kendi gelirine destek olan çok kadın kursiyerimiz var. Bir meslek ediniyorlar. Evde çalışıp da bu işten para kazanan çok ev hanımı var. Çanta, cüzdan, kemer, ev aksesuarları, deri panolar, deriden yapılabilecek her şeyi kursumuzda yapıyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.