Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Başkan Savaş, büyükelçileri EXPO 2021 için Hatay’a davet etti

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DOÇ. DR. LÜTFÜ SAVAŞ, AFRİKA DİPLOMATİK BİRİMLER DUAYENİ CİBUTİ BÜYÜKELÇİSİ H. E. ADEN HOUSSEİN ABDİLLAHİ VE DİĞER AFRİKA BÜYÜKELÇİLERİYLE GÖRÜŞTÜ.

29.04.2021
167
A+
A-

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Afrika Diplomatik Birimler Duayeni Cibuti Büyükelçisi H. E. Aden Houssein Abdillahi ve diğer Afrika büyükelçileriyle görüştü.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti Büyükelçiliği organizasyonu ile gerçekleşen görüşmede Lütfü Savaş, büyükelçileri 10 Aralık’ta başlayacak EXPO 2021 Hatay’a davet etti.

Geçen aylarda Başkent Ankara’da birçok ülkenin büyükelçisini ziyaret eden ve EXPO Hatay’ı tanıtan Başkan Savaş, Afrikalı büyükelçilere Hatay’ı ve organizasyonunu tanıttı.

Korona virüs salgınının etkilerinin yavaş yavaş sona ereceğini düşündüğünü ifade eden Savaş, “Yıllardır savaşın yanı başındaki şehrimizde dünyanın üçüncü büyük organizasyonunu yapacağız. Amacımız Ortadoğu’da sadece kan ve gözyaşının değil güzelliklerin de olduğunu göstermek ve bunları dünyaya tanıtmak” dedi.

EXPO aracılığıyla bölgedeki ve dünyadaki barışa katkı sağlamak istediklerini de vurgulayan Savaş, “Barışa katkı sağlamak isteyen devletleri 10 Aralık’tan itibaren şehrimize bekliyoruz. Bu güzelliğe karınca kararınca destek olmayan herkesi Hatay’da görmek istiyoruz. Ülkeler kendi kültürleri ile şehrimizde yer alırsa hem organizasyon hem de bölgedeki barış iklimi adına güzel olacak” diye konuştu.

Toplantıda büyükelçilere EXPO 2021 Hatay hakkında sunum yapıldı. HBB yetkililerinin yaptığı sunumda şehrin iki farklı bölgesinde yapılacak organizasyonun detayları aktarıldı. Antakya-Defne ve İskenderun-Arsuz bölgelerindeki alanların hava alanlarına yakınlıklarından organizasyonun içinde yer alacak biyolojik gölete, mozaiğe ve pavilyonlara kadar her şey büyükelçiler ile paylaşıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.