Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Bayrampaşa’da yaya geçitleri kırmızıya boyandı

BAYRAMPAŞA’DA, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ÖNCÜLÜĞÜNDE ‘YAYA ÖNCELİĞİ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR’ SLOGANI ÖĞRENCİLER YAYA GEÇİTLERİNİ KIRMIZIYA BOYADI.

29.03.2021
164
A+
A-

Bayrampaşa’da, İçişleri Bakanlığı öncülüğünde ‘Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir’ sloganı öğrenciler yaya geçitlerini kırmızıya boyadı. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’in de çocuklarla çizgileri boyadığı anlar drone ile havadan görüntülendi.

İçişleri Bakanlığı Süleyman Soylu’nun sosyal medya hesabından yaptığı “30 Mart’ta Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz” paylaşımının ardından, Bayrampaşa Belediyesi ile Atatürk İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri okul önündeki beyaz olan yaya geçidini kırmızıyla boyadı. Kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermeye dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen proje, yarın itibariyle tüm Türkiye genelinde uygulanacak.

“Bir farkındalık oluşturmak üzere buradayız”

Çocuklarla birlikte yaya geçitlerini boyayan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Bir farkındalık oluşturmak üzere buradayız. Karşıdan karşıya geçişlerde ‘beyaz çizgi’ diye adlandırdığımız çizgiler üzerinde araçların daha hassas davranmaları ve yayaya öncelik verebilmeleri için yarın Türkiye çapında yapılacak organizasyon. Yavrularımız ‘başkanım biz bugün yapalım’ dedi ve biz de yapıyoruz” şekilde konuştu.

“Yaya geçitlerini boyayacağız ve arabaların dikkatini çekmeyi sağlayacağız”

Yaya geçitleri kırmızıya boyanırsa araçların daha çok dikkatini çekeceğini belirten öğrenci Resul Bulut, “Yaya geçitlerini boyayacağız ve arabaların dikkatini çekmeyi sağlayacağız. Onlarda görünce duracaklar. İnsanlar tabelaları görmüyor biz de böylece dikkat çekeceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.