Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Bir dönemin rağbet gören evleri şimdilerde tehlike saçıyor

BİR DÖNEMİN RAĞBET GÖREN EVLERİ ŞİMDİLERDE TEHLİKE SAÇIYOR

24.05.2021
169
A+
A-

Aydın’ın merkez ilçesi Efeler’in işlek noktalarından olan Adnan Menderes Bulvarı üzerinde, bir dönemin gözdesi olan evler şimdilerde adeta tehlike saçıyor.

Aydın’ın Efeler ilçesinde bakımsız kalan bazı binalar, tehlike saçmaya devam ediyor. Kentin en işlek noktalarından olan Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan bazı binaların dış cephelerinden düşen sıvalar korku saçıyor. Her gün yüzlerce insanın geçtiği bulvarda bazı apartmanlardan sıva veya beton parçası düşme tehlikesi ise vatandaşları tedirgin ediyor. Zorunlu hale gelen enerji kimlik belgesi ile birlikte il genelinde birçok apartmanın dış cepheleri yenilenirken, bakımsız kalan bazı binalar da risk oluşturmaya devam ediyor.

“Önlem alınmalı”

Genellikle bölgede bulunan kuşların balkon kirişlerine konması veya rutubetten etkilenerek dökülen beton parçaları, yayaların üzerine düşme riski oluşturuyor. Bölge esnafının açtığı tente brandalar, vatandaşları korumaya çalışsa da etkili olmakta zayıf kalıyor. Bölgede büyük tehlike arz eden beton ve sıva parçalarından bina önünde park eden araçlar da nasibini alıyor. Daha öncede binalardan beton parçaları düşmesi sonucu yaralanan vatandaşların olması üzerine tepki gösteren vatandaşlar ise yaralanma veya can kaybı ihtimaline karşı önlem alınmasını istiyor.

“Risk her zaman devam ediyor”

Kent merkezinin kalbi olarak nitelendirilen Adnan Menderes Bulvarı’ndaki bakımsız kalan bazı binaların risk oluşturduğuna dikkat çeken vatandaşlar ise olumsuz hava koşullarında binalardan bir takım sıva parçalarının düştüğünü belirterek, ciddi olayların önüne geçilebilmesi için önlem alınması gerektiğini ifade ettiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.