Site Rengi

DOLAR 34,0811
EURO 38,0752
ALTIN 2.841,63
BIST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
22°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C

BM İklim Değişikliği Konferansı Başkanı Sharma: “Akdeniz Havzası, iklim değişikliğine en fazla maruz kalma potansiyeli olan bölgelerden biri”

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONFERANSI (COP26) BAŞKANI ALOK SHARMA, AKDENİZ HAVZASININ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE MARUZ KALMA POTANSİYELİNİN YÜKSEK OLDUĞUNU BELİRTEREK, “DÜNYADAKİ DİĞER ÜLKELERE GİBİ TÜRKİYE’NİN DE EN KISA SÜREDE İKLİM ESNEKLİĞİNİ BENİMSEMESİ VE UYGULAMAYA BAŞLAMASI GEREKECEKTİR” DEDİ.

BM İklim Değişikliği Konferansı Başkanı Sharma: “Akdeniz Havzası, iklim değişikliğine en fazla maruz kalma potansiyeli olan bölgelerden biri”
17.06.2021
98
A+
A-

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı (COP26) Başkanı Alok Sharma, Akdeniz Havzası’nın iklim değişikliğine maruz kalma potansiyelinin yüksek olduğunu belirterek, “Dünyadaki diğer ülkeler gibi Türkiye’nin de en kısa sürede iklim esnekliğini benimsemesi ve uygulamaya başlaması gerekecektir” dedi.

COP26 Başkanı Alok Sharma, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile bir araya geldi. Bakan Kurum’un makamında yapılan ikili görüşmenin ardından heyetler arası görüşmeye geçildi. Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Sharma, İklim Değişikliği Konferansı Başkanlığı olarak bütün tarafların menfaatlerini temsil etme taahhütleri olduğunu ifade ederek, “Bu bağlamda COP26 Başkanı olarak Türkiye’de olmaktan ve kasımdaki konferans öncesindeki dönemde birlikte nasıl çalışabileceğimiz konusunda fikir alışverişi yapmaktan büyük memnuniyet duyuyorum” dedi.

Türkiye için temiz bir ekonomiye geçişin büyük ekonomik fırsatları da içerdiğini ifade eden Sharma şunları söyledi:

“Yeşil sanayi bölgeleri kurmak, yeşil tahvil çıkarmak ve döngüsel ekonomi faaliyet planı oluşturmak da dahil bir reform paketi hazırladınız. Yeşil büyüme kesinlikle mümkündür. Ekonominizin bazı kısımlarında temiz enerji geçişinin mümkün olduğunu ve bunun yeşil işler ve temiz bir büyümeye yol açtığını gösteriyorsunuz.”

Uluslararası yatırımcılarla ve işletmelerle yaptığı görüşmeler neticesinde tüm dünyada yeşil teknolojiye, altyapıya ve işletmelere akmak için bekleyen paralar olduğunu bildiğini aktaran Sharma, “Türkiye de iklim konusundaki azmini piyasalara açıkça gösterdiğinden dolayı bu durumdan faydalanacaktır” diye konuştu.

Deniz seviyelerinin artmasının, sellerin, kuraklıkların ve büyük fırtınaların dünyada milyonlarca yaşamı mahvettiğini anımsatan Sharma, “İklim değişikliği ile mücadelede hepimiz ortak olarak ipleri elimize almazsak biz ve gelecek nesiller çok daha karanlık bir gelecekle baş başa kalacağız” ifadelerine yer verdi.

Sharma, Türkiye’nin iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine aşırı açık bir ülke olduğuna dikkati çekerek, “Akdeniz Havzası, iklim değişikliğine en fazla maruz kalma potansiyeli olan bölgelerden birisidir ve Türkiye de 2020’de rekor sayıda aşırı hava olaylarıyla karşılaşmıştır. Dünyadaki diğer ülkeler gibi Türkiye’nin de en kısa sürede iklim esnekliğini benimsemesi ve uygulamaya başlaması gerekecektir” değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.