Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Efeler’de tarihi yapılarda çevre düzenlemesi yapılıyor

EFELER’DE TARİHİ YAPILARDA ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILIYOR

11.03.2021
172
A+
A-

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, kentin tarihi değerlerine sahip çıkıyor.

Efeler Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki rutin olarak sürdürdüğü çalışmaların yanı sıra, kentteki tarihi yapılarda da çevre düzenlemeleri gerçekleştiriyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanları bu kapsamda Başkan Atay’ın talimatıyla Köprülü Veysipaşa Mahallesi’nde bulunan Alihan Oğlu İsmail Türbesi’nde peyzaj çalışması yaptı. Türbe bahçesinde çevre düzenlemesi gerçekleştiren ekipler; ağaç budaması, boş parsellerin toprakla doldurularak çimlendirme çalışmaları ve yabancı ot temizliği gibi işleri hızla tamamlıyor.

Alihanoğlu İsmail Türbesi

Halk arasında ‘Alihan Baba Türbesi’ olarak bilinen Alihan Oğlu İsmail Türbesi, Efeler ilçesinde Köprülü Veysipaşa Mahallesi, 1606 Sokak’ta bulunuyor. Yapı, Aydınoğulları Beyliği Dönemi’ne ait tek türbe örneği olması bakımından önem taşıyor. Mimari ve süsleme özellikleri ile mezar taşlarındaki tarihler dikkate alınarak türbe 1381 yılı öncesine tarihleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.