Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Fransa’nın birçok kentinde ırkçılık ve polis şiddeti protesto edildi

FRANSA’NIN BİRÇOK KENTİNDE IRKÇILIK VE POLİS ŞİDDETİNİ PROTESTO ETMEK İÇİN YÜZLERCE KİŞİ SOKAKLARA DÖKÜLEREK, “KÜRESEL GÜVENLİK” YASASI GİBİ UYGULAMALARA SON VERİLMESİNİ TALEP ETTİ.

20.03.2021
196
A+
A-

Fransa’nın birçok kentinde ırkçılık ve polis şiddetini protesto etmek için yüzlerce kişi sokaklara dökülerek, “küresel güvenlik” yasası gibi uygulamalara son verilmesini talep etti.

Fransa’da ırkçılık ve polis şiddeti protesto edildi. Ülkenin birçok kentinde düzenlenen gösterilerde yüzlerce kişi sokaklara dökülerek, özellikle şiddet veya cinayetle suçlanan polislerin derhal görevinden alınmasını istedi. Gösterilerde ayrıca, tartışmalı “küresel güvenlik” yasası gibi uygulamalara son verilmesi de talep edildi. Başkent Paris’in merkezindeki Lüksemburg Bahçeleri ve Senato yakınında toplanan protestocular, “Devlet suçlarını durdurun” ve “Polis cinayetleri son bulsun” yazılı pankartlarla yürüyüş yaptı. Gösterilerde, polis tarafından gözaltına alındığı sırada hayatını kaybeden ve çoğunluğu Afrikalı göçmenlerden oluşan kişilerin fotoğraflarının yer aldığı afişler de vardı. Protestocular, ırkçılıkla bağlantılı olarak gözaltına alınırken polis tarafından uygulanan şiddet içerikli tekniklerin kullanılmaması yönünde çağrıda bulundu.

Polis, gösterinin başlangıç noktası olan Lüksemburg metro istasyonu çevresinde ve göstericilerin yürüyüş güzergahı boyunca geniş güvenlik önlemleri aldı.

Başkent Paris’in yanı sıra Marsilya, Lille, Toulouse, Nantes ve Rennes gibi kentlerde de benzer gösteriler düzenlendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.