Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Hüseyin Yurttaş’a BUYAZ Şiir Onur Ödülü

NİLÜFER BELEDİYESİ DÜNYA ŞİİR GÜNÜNÜ KUTLADI. HÜSEYİN YURTTAŞ’A BUYAZ ŞİİR ONUR ÖDÜLÜ VERİLDİ.

22.03.2021
215
A+
A-

Nilüfer Belediyesi Dünya Şiir Gününü kutladı. Hüseyin Yurttaş’a BUYAZ Şiir Onur Ödülü verildi.

Dünya Şiir Günü, Nilüfer Belediyesi ile Bursa Yazın ve Sanat Derneği (BUYAZ) tarafından düzenlenen çevrim içi etkinlikle kutlandı. programa Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız, BUYAZ Başkanı Süreyya Akçay ile çok sayıda şair ve şiirsever katıldı. Dünya Şiir Günü faaliyeti, şair Fadime Erezer’in Dünya Şiir Günü Bildirisi’ni okumasıyla başladı. 2021 PEN Şiir Ödülü sahibi Erdal Alova’nın kaleme aldığı bildiride, “ ‘İnsan ozanca şairane barınır bu dünyada’ der büyük Alman şair Hölderlin. Teknolojinin, sömürünün, gözü doymazlığın bütün saldırılarına karşı doğadan, her zaman ağır basan hayat güdüsünden, insanoğlunun barışçıl yöneliminden kopmama çabasıdır bu. Dünya şairleri susmadıkça, gerçekçilikten kopmadıkça, bu haksız yanılsama, bu amansız saldırı ortadan kalkacak, Şiirin gümrah sesi insanoğlunun her türlü yabancılaşmadan kurtulduğu, kendine yeniden kavuştuğu o yeni altın çağa dek sürecek. Ondan sonra da yeni arayışlarla var oluşunu sürdürecektir” ifadelerine yer verildi.

BUYAZ Başkanı Süreyya Akçay da yaptığı konuşmada şiirin dünyanın üzerindeki kara bulutlara rağmen tazeliğini koruduğunu belirterek, katılanlara teşekkür etti.

Etkinlik, onur ödülü konuğu olarak katılan Hüseyin Yurttaş ile Süreyya Akçay ve Şaban Akbaba söyleşisiyle devam etti.

Ödüle lâyık görenlere teşekkür eden Hüseyin Yurttaş, “Bu ödüller emeklerin değerini bulduğunu gösteriyor. Benim için çok değerli bir ödül. Emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyorum. Ben edebiyata şiirle başladım. Çocuk yaşlardan bu yana şiire merakım büyüktü. Şiir araştırmaları üzerine çok çalışmalar yaptım. Birçok kitap yazdım ve edebiyatta kendimce yer edindim. Edebiyatta geniş yelpazede çalışmalarım oldu. Şiiri hiçbir zaman küstürmedim ve baş tacım oldu. Şiir yüreğimdeki yerini biliyordu ve hiç alınganlık göstermedi benim dünyamda” sözleriyle duygularını dile getirdi.

Söyleşinin ardından Hüseyin Yurttaş’a ödülü takdim edildi.

Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız, çevrim içi de olsa çok anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildiğini ifade etti. Yıldız, “Bugünün amacı evrensel şiir hareketlerine taze bir enerji sağlamak olarak değerlendiriliyor. Umarım pandemi sonrası yine yüz yüze bir araya geleceğiz. Hüseyin Yurttaş gibi değerli bir ismi faaliyetlerimizde görmeyi diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.