Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Hüyük’te sinekle mücadele çalışmaları başladı

KONYA’NIN HÜYÜK İLÇESİNDE, HAVALARIN ISINMAYA BAŞLAMASI İLE BİRLİKTE SİNEKLE MÜCADELE ÇALIŞMALARININ HIZ KAZANDIĞI BELİRTİLDİ.

05.04.2021
166
A+
A-

Konya’nın Hüyük ilçesinde, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte sinekle mücadele çalışmaları başladı.

Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ilaçlama ekiplerinin, Beyşehir Gölü’ne kıyısı bulunan Tolca, Budak, Kıreli mahallesi sahillerinin yanı sıra ilçe genelinde sinekle çalışma başlattığını söyledi. Başkan Çiğdem, “Havaların ısınmasıyla birlikte ekiplerimiz hemşehrilerimizin daha rahat bir yaz sezonu geçirmesi için devam eden larva, sivrisinek ve haşere ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı. Hava sıcaklığının 15 derecenin üzerinde olduğu zamanlar sinek ve haşerelerin üreme alanlarında, larvaların ergin aşamaya gelmeden üreme alanlarında yok etmeye yönelik çalışmanın yazın yapılan karasinek ve sivrisinek mücadelesinden daha etkin olmaktadır; ekiplerimiz durgun sular, yeşil alanlar, sazlık ve su bitkileri, hayvansal atıklar ile nemli alanlarda ilaçlama çalışmalarını sürdürüyorlar” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.