Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

İş başvurusunda bunlara dikkat

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ İŞ DÜNYASINDA KADIN TOPLULUĞU`NUN DÜZENLEDİĞİ “ATS UYUMLU ÖZGEÇMİŞ (CV) HAZIRLAMA VE MÜLAKAT TEKNİKLERİ” PROGRAMI ÇEVRİM İÇİ OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

İş başvurusunda bunlara dikkat
24.06.2021
176
A+
A-

Düzce Üniversitesi İş Dünyasında Kadın Topluluğu`nun düzenlediği “ATS Uyumlu Özgeçmiş (CV) Hazırlama ve Mülakat Teknikleri” programı çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Google Meet ve Youtube canlı yayın üzerinden gerçekleştirilen programa, Naature Teknoloji A.Ş. ve Sunhill International Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın yanı sıra, yurt içi ve yurt dışı çeşitli dernek ve vakıflarda da yöneticilik yapan Dr. Mehmet Selçuk Batal konuk oldu.

Doğru CV hazırlamanın öneminden bahseden Batal, akla gelen her şeyin CV’ye eklenmemesi gerektiğini, sadece başvurulacak iş ile alakalı şeylerin yazılması gerektiğini ifade etti. CV hazırlarken T.C. Kimlik Numarasının, doğum yerinin ve ayrıntılı doğum tarihinin yazılmamasını söyleyen konuşmacı; ehliyet, e-mail, telefon numarası ve Linkedin hesabının CV de bulunması gerektiğini de sözlerine ekledi.

CV’ ye mezun olunan üniversite adı ve derecesi, üniversiteye kayıt ve mezun olma tarihleri, tezli bölümden mezun olunduysa tezin konusunun eklenmesi gerektiğini belirten misafir konuşmacı, öğrenci ya da yeni mezun olmuş kişilerin CV’sinin bir sayfadan oluşabileceğini söyledi.

Başka bir şehirde işe başvurulacak ise, ikamet yeri olarak başvurulan şirketin konumuna yakın bir yerin yazılması gerektiğini de ayrıca belirten Mehmet Selçuk Batal, mülakatlarda da doğal davranışlar sergilemenin en doğru hareket olacağının bilgisini verdi. Ayrıca konuşmasında mülakat yerini önceden görmenin heyecanı ve stresi azaltacağını, mülakat saatinden en az 10 dakika önce gereken yerde olunması gerektiğinin öneminden de bahsetti. Sade kıyafet tercih edilmesini tavsiye eden Mehmet Selçuk Batal, mülakat sırasında gereksiz konuşmaların yapılmaması ve duruşumuzun mülakatı yapan kişiye doğru olması gerektiğini de ekledi.

Etkinlik, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasıyla son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.