Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Kayseri’de 30 yıldır kullanılmayan araziler tarıma kazandırıldı

KAYSERİ TARIM VE ORMAN İL MÜDÜRÜ MUSTAFA ŞAHİN, TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN, “ATIL TARIM ARAZİLERİNİN ÜRETİME KAZANDIRILMASI” PROJESİ KAPSAMINDA YEŞİLHİSAR’DA ÇEŞİTLİ NEDENLERLE EKİLEMEYEN, YAKLAŞIK 30 YILDIR BOŞ BIRAKILAN VE PROJE İLE TARIMA KAZANDIRILAN BİN 713 DEKAR ALANDA İNCELEMELERDE BULUNDU.

13.05.2021
131
A+
A-

Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen, “Atıl Tarım Arazilerinin Üretime Kazandırılması” projesi kapsamında Yeşilhisar’da çeşitli nedenlerle ekilemeyen, yaklaşık 30 yıldır boş bırakılan ve proje ile tarıma kazandırılan bin 713 dekar alanda incelemelerde bulundu.

Boş alanın bin dekarlık kısmına çavdar, buğday ve ayçiçeği ekildiğini söyleyen Mustafa Şahin, “İlimizde bugünün şartlarında yaklaşık 2 bin dekarın üzerinde alanın geçmişte kullanılıp artık kullanılmadığı tespit edildi. Bu alanlardan en büyüğü olan yaklaşık bin 700 dekarlık kısmının Yeşilhisar ilçemizde olduğu belirlendi. Söz konusu alanın, geçmişte kullanılmış olmakla beraber yaklaşık 30-40 yıllık bir süre zarfında hiç kullanılmamış olması sebebi ile bu alanların yeniden tarıma kazandırılması çalışmalarını başlattık. İçinde bulunduğumuz saha bin 173 dekarlık bir alandan oluşmakta ve 173 dekarı drenaj kanalı olması nedeniyle kullanılamaz vaziyettedir. Geriye kalan bin dekarlık alanda ise üreticimiz ekim dönemi başında arazinin ne getireceğini çok da bilemediği için bir kısmına çavdar, bir kısmına buğday ve ayçiçeği ekmiştir. İnşallah bundan sonraki süreçte hasat döneminde de buraya geleceğiz” dedi.

Şahin 2021 yılında bu sahalara anıza dikim ile ekim yapmayı planladıklarını söyleyerek, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Atıl olduğu varsayılan arazilerin tamamı gözden geçirilip kullanılabilir durumda olanların tamamını üreticilerimizin emrine sunmaya çalışacağız. 2021 yılı üretim sezonunda bu sahalarda anıza direkt ekim yöntemi ile ekim yapmayı planlıyoruz. Ramazan ayının ve bayramının yüzü suyu hürmetine önümüzdeki süreç içerisinde pandeminin bitmesini ve insanlarımızın daha rahat ortamlarda tarımsal üretim yapabilmelerini temenni ediyorum. Başta Kayserili üreticilerimiz olmak üzere tüm üreticilerimize bir kez daha minnettar olduğumu ifade etmek istiyorum. Sezonun bol bereketli geçmesini diliyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.