Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Konya’da çiftçiler için yağmur duası

KONYA’NIN BEYŞEHİR İLÇESİNDE, EKİN TARLALARI İÇİN RAHMET BEKLEYEN ÇİFTÇİLER İÇİN HOPARLÖRLERDEN ANONSLU YAĞMUR DUASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

12.05.2021
190
A+
A-

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, ekin tarlaları için rahmet bekleyen çiftçiler için yağmur duası gerçekleştirildi.

Bayavşar Mahallesi Muhtarlığının öncülüğünde mahalledeki camilerin din görevlileri, muhtarlık ofisinde korona virüs tedbirleri çerçevesinde yağmur duası yaptı. Din görevlileri önce Kur’an-ı Kerim okudu, sonrasında dua gerçekleştirildi. Mahalle sakinleri ise ev, işyeri ve bulundukları alanlarda duaya ellerini semaya açarak eşlik etti. Dua öncesi kesilen kurban da mahalledeki ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Bayavşar Mahalesi Muhtarı Mehmet Mesut Çerçi, yerleşim yerinde her yıl yağmur duası etkinliği yaptıklarını belirterek, bunun kurban kesimi ile beraber yemekli olarak gerçekleştirildiğini hatırlattı. Bu yıl ise korona virüs salgını sebebiyle yağmur duası etkinliğini yapamayacak olmanın bir burukluğu içerisinde iken, etkinliği bu yıl mahalle hoparlöründen yapmaya karar verdiklerini anlatan Çerçi, “Düşündük ki, ‘mahalle hoparlöründen duamızı yapalım herkes evlerinden, bulundukları yerden iştirak etsin, kimseyi de bir araya toplamayalım’ dedik. Kurbanlar kesildi, yine ihtiyaçlı ailelerimize dağıttık. İnsanlarımızın bu şekilde bir temasının olmamasının önüne geçtik. Cenab-ı Allah’ın duamızı kabul etmesini, rahmetini ve bereketini esirgememesini, bu virüs belasını ise üzerimizden kaldırmasını diliyoruz” dedi.

Muhtar Çerçi, Mayıs ayının ortalarına gelinmemesi rağmen bu yıl yerleşim merkezinde yağışların olmaması ve yaşanan kuraklıktan dolayı sıkıntılı günler yaşayan çiftçilerden imkan bulanların ekinlerini bugünlerde tarlalarına kurdukları yağmurlama sistemleriyle sulamaya çalıştığını, ancak yağışların önümüzdeki günlerde de gelmemesi halinde ekili arazilerdeki ürünün yanacağından endişe ettiklerini kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.