Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Mersin ve Adana’nın 2020 işsizlik orana yüzde 13,4

TÜİK ADANA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ, MERSİN VE ADANA’NIN OLUŞTURDUĞU TR62 BÖLGESİNDE 2020 YILI İŞSİZLİK ORANININ YÜZDE 13,4 OLARAK GERÇEKLEŞTİĞİNİ BİLDİRDİ. BÖLGEDE İSTİHDAM ORANI İSE GEÇEN YIL 3 PUAN AZALDI.

22.03.2021
202
A+
A-

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adana Bölge Müdürlüğü, Mersin ve Adana’nın oluşturduğu TR62 Bölgesinde 2020 yılı işsizlik oranının yüzde 13,4 olarak gerçekleştiğini bildirdi. Bölgede istihdam oranı ise geçen yıl 3 puan azaldı.

TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, İşgücü İstatistikleri 2020 sonuçları değerlendirildi. Açıklamada, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısının, 2020 yılında bir önceki yıla göre 408 bin kişi azalarak 4 milyon 61 bin kişi olduğu; işsizlik oranının 0,5 puanlık azalış ile yüzde 13,2 seviyesinde gerçekleştiği belirtildi. Tarım dışı işsizlik oranının ise 0,7 puanlık azalış ile yüzde 15,3 olduğu ifade edildi.

Açıklamada, istihdam edilenlerin sayısının 2020 yılında bir önceki yıla göre 1 milyon 268 bin kişi azalarak 26 milyon 812 bin kişi, istihdam oranının ise 2,9 puanlık azalış ile yüzde 42,8 olduğu belirtilirken, işgücünün geçen yıl bir önceki yıla göre 1 milyon 676 bin kişi azalarak 30 milyon 873 bin kişi, işgücüne katılma oranının ise 3,7 puanlık azalış ile yüzde 49,3 olarak gerçekleştiği kaydedildi.

Mersin ve Adana’da işsizlik oranı yüzde 13,4 oldu

Mersin ve Adana’dan oluşan TR62 Bölgesinde ise 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısının, 2020 yılında bir önceki yıla göre 13 bin kişi artarak 191 bin kişi olduğu; işsizlik oranının 1,5 puanlık artış ile yüzde 13,4 seviyesinde gerçekleştiği belirtildi. Tarım dışı işsizlik oranının ise 2,0 puanlık artış ile yüzde 16,0 olduğu ifade edildi.

İstihdam oranı azaldı

Açıklamaya göre TR62 Bölgesinde istihdam edilenlerin sayısının 2020 yılında bir önceki yıla göre 75 bin kişi azalarak 1 milyon 236 bin kişi, istihdam oranı ise 3,0 puanlık azalış ile yüzde 40,6 olduğu kaydedildi. Mersin ve Adana’da işgücünün de 2020 yılında bir önceki yıla göre 62 bin kişi azalarak 1 milyon 427 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise 2,6 puanlık azalış ile yüzde 46,9 olarak gerçekleştiği belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.