Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Orta Toroslarda kardelenler kara hasret çiçek açtı

ORTA TOROS DAĞLARI ZİRVESİNDE BULUNAN KONYA’NIN HADİM İLÇESİNDE, SICAKLIKLARIN MEVSİM NORMALLERİ ÜZERİNDE SEYRETMESİ NEDENİYLE KARDELENLER, BU YIL KAR GÖRMEDEN AÇTI.

15.02.2021
164
A+
A-

Orta Toros Dağları zirvesinde bulunan Konya’nın Hadim ilçesinde, sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle kardelenler, bu yıl kar görmeden açtı.

Konya’nın Hadim ilçesindeki dağlık bölgelerde her yıl mart-nisan aylarında karlar arasında açan kardelenler, bu sene kara hasret çiçek açtı. İlçede yaşayan doğasever Ali Yaşar, kardelenleri bu sene vaktinden çok erken fotoğrafladığını söyledi. Geçtiğimiz yıllarda metrelerce kar bulunan dağlarda bu sene hiç kar olmadığını belirten Yaşar, “Hobi olarak doğa fotoğrafçılığı yapıyorum. Burası karla meşhur Toros Dağları. Rakım yaklaşık olarak 1900 civarı. Geçtiğimiz yıllarda buralarda metrelerce kar olurdu. Bu sene ne yazık ki üzücü bir durum var, kar yağmadı kurak geçiyor. Daha önceleri kardelenleri karın üzerinde çekerdik. Ne yazık ki bu sene kar olmadığından dolayı kardelenleri karsız çektik. İnşallah karın yağmasını bekliyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.