Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Pandemi kanser hastalarının tanı ve tedavisini etkilememeli

TÜRK RADYASYON ONKOLOJİSİ DERNEĞİ BAŞKANI PROF. DR. YAVUZ ANACAK, KANSER HASTALARININ TANI VE TEDAVİLERİNİN GECİKMEDEN YAPILMASI GEREKTİĞİNİN ALTINI ÇİZEREK, HASTALARIN COVİD BULAŞMASI ENDİŞESİYLE SAĞLIK MERKEZLERİNE BAŞVURMAKTAN ÇEKİNMEMESİ GEREKTİĞİNİ KAYDETTİ.

05.02.2021
201
A+
A-

Son bir yılda dünyayı kasıp kavuran ve yaşamın her alanını etkileyen Covid-19 virüsünün neden olduğu pandemi kanser hastalarının hayatlarını da olumsuz etkiliyor.

Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Yavuz Anacak, kanser hastalarının tanı ve tedavilerinin gecikmeden yapılması gerektiğinin altını çizerek, hastaların Covid bulaşması endişesiyle sağlık merkezlerine başvurmaktan çekinmemesi gerektiğini kaydetti.

Kanser hastalarında erken tanı ve tedavinin son derece önemli ve hayat kurtarıcı olduğunu belirten Anacak, “Kansere bağlı olabilecek yakınmaları olan vatandaşlarımızın pandemi koşullarının sona ermesini beklemeden en kısa sürede sağlık kuruluşlarına başvurmasını tavsiye ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.