Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Sanayinin kalbinde kentsel dönüşüm için kamulaştırma başladı

DİLOVASI’NDA COVİD-19 SÜRECİNDEKİ AŞILAMA İLE KENTSEL YENİLENME ÇALIŞMALARI HAKKINDA VATANDAŞLARA BİLGİ VEREN BÜYÜKAKIN DİLOVASI’NDA KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN KAMULAŞTIRMANIN BAŞLADIĞINI İFADE ETTİ.

26.03.2021
173
A+
A-

Dilovası’nda COVİD-19 sürecindeki aşılama ile kentsel yenilenme çalışmaları hakkında vatandaşlara bilgi veren Büyükakın Dilovası’nda kentsel dönüşüm için kamulaştırmanın başladığını ifade etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Dilovası ilçesinde kanat önderlerinin yanı sıra cadde ve sokaklarda inceleme yaparak vatandaşlarla buluştu. Gerçekleştirdiği ziyaretlerde COVİD-19 sürecindeki aşılama ve kentsel yenilenme çalışmaları hakkında vatandaşlara bilgi veren Başkan Büyükakın, Kocaeli’nin Dilovası’nda yerleşim yerlerinin sanayi bölgesinden çıkartılması için yeniden dönüşüm sürecinin başlatıldığını dile getirerek, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın kararı ile TOKİ tarafından Dilovası’nın dönüşümü kapsamında Tavşancıl’da yapılacak olan bin 500 konut için bölgede kamulaştırma çalışmaları başladı” dedi.

170 bin metrekare alanın 18 bin 500 metrekaresini kamulaştırdıklarını ifade eden Başkan Büyükakın,”Tavşancıl rezerv yapı alanında yapılacak kamulaştırma yaklaşık maliyeti 128 milyon TL’dir. Şu ana kadar kamulaştırdığımız alan için toplam 15 milyon TL harcadık” diye konuştu.

Yeniden dönüşümde hiçbir vatandaşın zorlamaya tabii tutulmayacağını ifade eden Başkan Büyükakın, “Vatandaşımızın rızası ve arzusuyla gerçekleşen bu çalışmada yeninden dönüşüm olacak. Geleceğin Dilovası daha yaşanabilir ve çocuklarımızın daha mutlu olduğu bir yer olması için çalışıyoruz. Tavşancıl’da bin 500 konutun inşası için bir taraftan TOKİ’nin mimari çalışmaları devam ediyor. Orada da yatay mimari hassasiyetine dikkat edilecek. Yüksek katlı binalar olmayacak” şeklinde konuştu.

“Aşı noktasında başarılı bir süreç devam ediyor”

Ziyaretlerinde aşı konusuna da değinen Başkan Büyükakın, “Çok şükür aşı noktasında başarılı bir süreç devam ediyor. Yerli aşı çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. İnşallah yerli aşıda seri üretime hazır hale geldiğinde çok önemli bir kazanım elde etmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.