Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Tunceli’de Sarıyayla şehitleri anıldı

TUNCELİ’NİN NAZIMİYE İLÇESİNDE, SARIYAYLA JANDARMA KARAKOLU’NA 11 YIL ÖNCE PKK’LI TERÖRİSTLERİN DÜZENLEDİĞİ SALDIRIDA ŞEHİT DÜŞEN 5 ASKER İÇİN ANMA DÜZENLENDİ

01.05.2021
177
A+
A-

Tunceli’de Sarıyayla Jandarma Karakolu’na yönelik saldırıda şehit düşen 5 asker için düzenlenen anma töreninde konuşan Vali Mehmet Ali Özkan, ”Yolumuz bizlerin de sizlerin de imanıyla, inancıyla şehadete yürümektir” dedi.

Nazımiye ilçesine bağlı Sarıyayla Karakolu’nda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Vali Mehmet Ali Özkan’ın da katıldığı törende 11 yıl önce terör örgütü PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan Karakol Komutanı Jandarma Başçavuş Hasan Özüberk, Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit, Komando Çavuş Erman Aydın, Er Adem Şimşek ve Er Ahmet Eyce düzenlenen törenle dualarla anıldı.

“Onlar hepimizin yürüdüğü yoldan şehadete eriştiler”

Törende jandarma personeline seslenen Vali Mehmet Ali Özkan, “Al bayrağın gölgesinde vatan sathında hep beraber sizlerin yüreği, sizlerin imanı, sizlerin kuvvetiyle görev yapmaya devam ediyoruz. Bundan 11 yıl önce sizler gibi kahraman, sizler gibi yürekli, sizler gibi cesaretli vatan evlatları da burada görev yaptılar. Onlar hepimizin yürüdüğü yoldan şehadete eriştiler. Yolumuz bizlerin de sizlerin de imanıyla, inancıyla şehadete yürümektir. Allah, ömrümüzü hayırlı, vatana millete faydalı ve vatan erlerinin yolunda yürümeyi ve tamamlamayı nasip eylesin. Kahramanlarımızın ruhu şad olsun” dedi.

“Dimdik, eğilmeden gözünü budaktan sakınmadan şehadet yolundan hiç ayrılmadan Allah bizlere yürümeyi nasip eylesin” diyerek sözlerini sürdüren Vali Özkan, ”Allah, bu şanlı görevi, bu onuru hepinize yaşamayı, yaşatmayı ve gelecek nesillere de aktarmayı naip eylesin, şehitlerimizin ruhunu şad eylesin gazilerimize uzun ömürler versin” diyerek tamamladı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesiyle biten anma törenine Vali Özkan’ın yanı sıra Nazımiye Kaymakamı Uğur Tutkun, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen ve İl Jandarma Komutanı Albay Durali Ceylan katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.