Site Rengi

DOLAR 34,2537
EURO 37,6081
ALTIN 2.908,45
BIST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 26°C
Açık
İstanbul
26°C
Açık
Sal 25°C
Çar 26°C
Per 26°C
Cum 24°C

Türkiye’de sualtı haritacılığında çalışacak ilk merkez Mersin Üniversitesinde kuruldu

TÜRKİYE’DE SUALTI HARİTACILIĞINDA ÇALIŞACAK İLK MERKEZ MERSİN ÜNİVERSİTESİ BÜNYESİNDE KURULDU. ÜNİVERSİTE BÜNYESİNDE DENİZ ARAŞTIRMALARI İLE HİDROGRAFİK ÖLÇMELER VE İNSANSIZ DENİZ VE HAVA SİSTEMLERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KURULDU.

Türkiye’de sualtı haritacılığında çalışacak ilk merkez Mersin Üniversitesinde kuruldu
29.07.2021
105
A+
A-

Türkiye’de sualtı haritacılığında çalışacak ilk merkez Mersin Üniversitesi bünyesinde kuruldu. Üniversite bünyesinde Deniz Araştırmaları ile Hidrografik Ölçmeler ve İnsansız Deniz ve Hava Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu.

Mersin Üniversitesinden (MEÜ) yapılan açıklamaya göre, Deniz Araştırmaları ile Hidrografik Ölçmeler ve İnsansız Deniz ve Hava Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi, Resmi Gazetede yayımlanarak kuruluşunu tamamladı. MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı öncülüğünde, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Murat Yakar’ın destekleriyle kurulan merkez; günümüzde deniz harita ve ölçe faaliyetlerinin öneminin arttığı bir dönemde, ülkemizde sualtı haritacılığı alanında çalışmalar yürütecek olan ilk ve tek merkez olma özelliğine sahip.

Müdürlüğüne MEÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Ali Ulvi’nin atandığı merkezin faaliyet alanlarına giren konularda bilimsel ve eğitim amaçlı çalışma ve iş birlikleri planlamak ve yürütücülüğünü üstlenmek, ilgili mevzuat hükümleri kapsamında kamu ve özel sektör kuruluşlarına danışmanlık desteği vermek, alanı ile ilgili konularda projeleri yürütmek ve bu konuda eksikliği hissedilen teknik elemanların yetiştirilmesine katkı sağlaması hedefleniyor.

Merkezin, bölge ve Türkiye’nin konu ile ilgili araştırmalara, gelişme ve kalkınmasına katkı sağlaması ve ‘Mavi Vatan’ın gereksinimlerinden biri olan deniz kadastrosu ve haritacılık faaliyetlerini yetkin olarak yapma alt yapısı oluşturması ise öncelikli hedefleri arasında yer alıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.