Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 16°C

“13 İl 1000 eTwinner” çevrimiçi eTwinning çalıştayı tamamlandı

ÇEVRİMİÇİ ETWİNNİNG

27.02.2021
99
A+
A-

13 ilin katılımıyla telekonferans sistemiyle 2 gün süren “13 İl 1000 eTwinner” adlı eTwinning Çalıştayı, başarılı bir şekilde tamamlandı.

Katılımcı illerde yürütülen eTwinning projelerinin nicelik ve niteliğini artırmak ve eTwinning projesi yürütmek isteyen öğretmenlere rehberlik ve danışmanlık yapmak amacıyla Amasya, Antalya, Balıkesir, Batman, Bilecik, Bursa, Çankırı, Eskişehir, Isparta, İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Yozgat eTwinning il koordinatörlerinin işbirliği ile “13 İl 1000 eTwinner” adlı bir eTwinning çalıştayı telekonferans sistemiyle gerçekleştirildi.

“Öğretmenlerin rehberliğinde grup çalışması yaparak 100’ün üzerinde proje hazırladılar”

Yapılan çalıştayı değerlendiren Bilecik Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sami Akyol, “13 İlden 14 eTwinning il koordinatörü ve eTwinning projelerinde deneyimi ve kalite etiketi bulunan mentör öğretmenler ile eTwinning projelerinde yer almak isteyen bin öğretmenin görev aldığı çalıştayın açılış programına Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Eğitim Teknolojileri Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Mustafa Hakan Bücük, 13 ilin il milli eğitim müdürleri, eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi Koordinatörü M. Fatih Döğer, Mesleki ve Pedagojik Gelişim Sorumlusu Dr. Hülya Bal da katılım sağladı. Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen çalıştayda, eTwinning faaliyeti kapsamında daha önce proje deneyimi olmayan öğretmenler, eTwinning projelerinde deneyimi ve kalite etiketi bulunan mentör öğretmenlerin rehberliğinde grup çalışması yaparak 100’ün üzerinde proje hazırladılar. eTwinning faaliyetleri Avrupa’da, 34 Avrupa Eğitim Bakanlığının uluslararası işbirliğinden oluşan European Schoolnet tarafından yönetilmekte olan merkezi destek servisi, ülkemizde ise Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye Ulusal Destek Servisi tarafından koordine edilmektedir. eTwinning faaliyetleri ile; Avrupa’da okul ortaklıklarının kurulması, bilişim teknolojilerinin eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılmasının yaygınlaştırılması, yenilikçi öğretim yöntem ve tekniklerinin Avrupa’da öğretmenler arası paylaşımının sağlanması, öğrencilerle öğretmenlerin bilişim teknolojilerini ve yabancı dili kullanma becerilerinin artırılması amaçlanmaktadır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.