Site Rengi

DOLAR 32,3697
EURO 34,9552
ALTIN 2.325,66
BIST 9.080,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

2021 Afet Eğitim Yılı kapsamında eğitimler başlayacak: Hedef 100 bin kişi

2021 AFET EĞİTİM YILI KAPSAMINDA EĞİTİMLER BAŞLAYACAK: HEDEF 100 BİN KİŞİ

05.03.2021
80
A+
A-

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Çankırı İl Müdürü Abdullah Özçelik, 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda kent genelinde 100 bin kişiye afet eğitimi vermeyi hedeflediklerini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı 2021 yılını ’Afet Eğitim Yılı’ ilan etti. Konuyla ilgili bilgiler veren AFAD Çankırı İl Müdürü Abdullah Özçelik, afet eğitimlerinin yıl boyu süreceğini kaydetti. Özçelik, “Aslında biz her yıl bunu yaşatmaya çalışıyoruz ama geçtiğimiz yıl bizim, ülkemiz ve kurumumuz için her ne kadar acı geçse de büyük tecrübeleri de beraberinde getirdi. Özellikle Elazığ depremi, İzmir depremi, Giresun’daki sel, Bingöl depremi bunların hepsine biz il olarak da müdahale ettik. İlimizde toplamda 34 personelimiz var. 25 personelimiz bu olaylara fiili olarak müdahaleye gitti. Olayın ilk anından itibaren o sıkıntı zamanı yaşadı. Bu çok önemli aslında hem AFAD olarak hem birey olarak yerinde o zorluğu görmek daha farklı. Eksiklerimizi görüp zamanla eksiklerimizi tamamlayarak, kısa vade orta vade şeklinde zamanlara yayarak bunları gerçekleştireceğiz. Çok önemsenmiyor ama en önemli ayağı bilinçlenme. Japonya’nın yoğun araştırmalarıyla Japon halkı bu konuda bilinçli. Binaları sağlam yapmaları da vatandaşların bilincinden kaynaklanıyor. Binalar sağlam olmasa bile en az hasar bile vatandaşların bilincinden kaynaklanıyor. Bizim hepimiz ev alıyoruz kimse depreme dayanıklı mı diye bakmıyor” dedi.

Çankırı’da olası bir deprem öncesinde binaların dönüşümünün sağlanmasıyla riskin azaltılacağını kaydeden Özçelik, “AFAD olarak amacımız riski azaltmak. Riskli yapılardan sağlam yapılara kavuşturmak. Biz burada vatandaşın maddi olarak kaybını değil afetten uzaklaştırmaya çalışıyoruz. Afet eğitimlerinde maalesef vatandaşların dikkatini çekemiyoruz. Bir yerden sonra bu ilgi azalarak gidiyor. Ancak bunu yaşadığımız zaman anlayabiliyoruz. Biz de son yıllardaki bu yoğun afet senaryolarını anlarını pozitif yönde kendimize çevirerek ne kadar artırabilirsek o kadar kardır diyoruz. Afet eğitim yılında Türkiye’de toplamda 55 milyon hedefimiz var. Çankırı için de 100 bin kişiye ulaşarak eğitim vermek istiyoruz. Biz bu 100 bin kişiye ulaşıp farkındalığı oluşturmak istiyoruz. Öncelikli hedefimiz bu. Bu kapsamda da Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol yaparak eğitimlerimizi yapacağız. Üniversitemizle de bir protokol imzalayarak öğrencilerimize yine eğitimlerimizi online olarak yapacağız. Bunun yanında AFAD gönüllüleri ve OSB’de çalışanlarımıza da ulaşarak onlara da vereceğiz eğitimi. Bununla birlikte köylerimize giderek vatandaşlarımızı da bilinçlendirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.