Site Rengi

DOLAR 32,3752
EURO 34,7818
ALTIN 2.434,64
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 17°C

2021 yılının Hacı Bektaş Veli yılı olarak kutlanacak

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’NIN 2021 YILININ ‘HACI BEKTAŞ VELİ YILI’ OLARAK KUTLANACAĞINI AÇIKLAMASI MALATYA HACI BEKTAŞ VELİ KÜLTÜR MERKEZİ VAKFI GENEL MERKEZİNDE DE SEVİNÇLE KARŞILANDI.

16.02.2021
152
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın 2021 yılının ’Hacı Bektaş Veli Yılı’ olarak kutlanacağını açıklaması Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Merkezinde de sevinçle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile birlikte 2021 Yılı ‘Hacı Bektaş Veli Yılı’ olarak kutlanacak. Yayımlanan genelgede, düşünce ve öğretileriyle asırlardır sevgi, hoşgörü, birlik, beraberlik ve barışı öğütleyen Hacı Bektaş Veli’nin vefatının 750’nci yılı olan 2021 yılının, UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alındığını belirtti. Bu kararı memnuniyetle karşılayan Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, “Cumhurbaşkanımıza ve Hükümetimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Bu kararın güzel bir açılım olduğunu ifade eden Meşeli, “Tabi güzel bir açılım bu. Hacı Bektaş-ı Veli 13. asır da Anadolu insanına Türklüğü, İslam’ı ve insanlık adına çok büyük hizmetler vermiş biri. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sağ olsun, bu bakımdan 2021 yılını Hacı Bektaş Veli yılı olarak ilan etmesi bizleri mutlu etmiştir. Buradan Malatya Hacı Bektaş Vakfı Genel Başkanı olarak bizi destekleyen, bütün dostlarımız adına Hükümete, Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu aslında geç kalınmış, bu şekilde dile getirilmesi sevindirici” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.