Site Rengi

DOLAR 32,5807
EURO 34,6753
ALTIN 2.521,32
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

773 yıllık tarihi köprüyü sprey boyalarla tahrip ettiler

TARİHİ KÖPRÜNÜN SPREY BOYALARLA TAHRİP EDİLMESİNE SOSYAL BİLİMLER ÖĞRETMENİNDEN TEPKİ

773 yıllık tarihi köprüyü sprey boyalarla tahrip ettiler
23.07.2021
90
A+
A-

Kırşehir merkez Kesikköprü köyünde Kızılırmak üzerinde kurulu olan 773 yıllık tarihi Kesikköprü’nün sprey boyalarla boyanması tepkilere neden oldu.

Kırşehir merkez Kesikköprü köyünde Kızılırmak üzerinde kurulu olan 773 yıllık tarihi Kesikköprü’nün üzeri sprey boyalar ile boyandı. Kırşehir’den Aksaray’a gezi için giden ve tarihi köprü üzerinden geçen Sosyal Bilgiler Öğretmeni Şenol Dönmez, köprünün halinin içler acısı olduğunu söyleyerek, “Köprü üzerinde yüzyıllar öncesine gittim. Kervanların binlerce kiloluk yükü taşıdıklarını düşündüm. Moğol zihniyetliler ise dedelerinin yaptığı köprüyü yok etmek için çalışmışlar. Orta Çağ zihniyetli barbarlar tarihe verdiğiniz zarar için elleriniz kırılsın” dedi.

1248 yılında Anadolu Selçukluları tarafından yaptırılan ve tarihi İpekyolu güzergahında bulunan köprü, Kırşehir ile Konya’yı birbirine bağlamak için yapılmış ve Türk mimarisinin önemli eserlerinden biri… 400 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğinde ve 13 gözlü olan köprü, 1616, 1849, 1925 ve 2004 yıllarında da onarım gördü. Kesikköprü Kervansarayı olarak da bilinen tarihi Cacabey Kervansarayı’nın bakımsızlık nedeniyle yok olma tehdidiyle karşı karşıya kalması ve bölgede herhangi bir koruma çalışmasının olmaması da tepki oluşturdu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.