Site Rengi

DOLAR 32,3895
EURO 34,7549
ALTIN 2.433,99
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 16°C

Samsun’un içme suyu barajında sevindiren gelişme

2020 YILINDA TÜRKİYE GENELİNDE YAŞANAN KURAKLIK SAMSUN’U DA DERİNDEN ETKİLEDİ. ÖZELLİKLE ÖNEMLİ SULAK ALANLARI KURUMA TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA KALDI. SAMSUN’DA ÇARŞAMBA İLÇESİNDE BULUNAN ÇAKMAK BARAJI’NDA SU SEVİYESİ 15 MİLYON METREKÜPE KADAR DÜŞMÜŞTÜ. SON ZAMANLARDA ETKİLİ OLAN KAR VE YAĞMUR YAĞIŞI SONRASI BARAJ DOLULUK ORANI 50 MİLYON METREKÜPE ULAŞTI.

25.04.2021
75
A+
A-

Samsun’un içme suyunu karşılayan Çakmak Barajı’nda doluluk oranı, son aylarda yağan yağışlarla birlikte 50 milyon metreküpe ulaştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bu durum Samsun için şu anlama geliyor: 2021 yılında hiç yağmur yağmasa da su sıkıntısı yaşamayacağız” dedi.

2020 yılında Türkiye genelinde yaşanan kuraklık Samsun’u da derinden etkiledi. Özellikle önemli sulak alanları kuruma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Çarşamba ilçesinde bulunan ve Samsun şehir merkezinin içme suyunu karşılayan Çakmak Barajı’nda su seviyesi 15 milyon metreküpe kadar düştü. Bu yıl etkili olan kar ve yağmur yağışları sonrası barajdaki doluluk oranı 50 milyon metreküpe ulaştı. Barajdaki sevindiren tablo drone ile havadan görüntülendi.

“Hiç yağmur yağmasa bile…”

Yağan yağışlar sonucunda barajlardaki doluluk oranlarını arttığını söyleyen Başkan Demir, “Samsun özellikle 2020 yılının ikinci yarısı tamamen kurak geçmişti. 2021 yılına girerken Ocak, Şubat aylarında 15 milyon metreküpe kadar su hacmimiz düşmüştü. Son bir buçuk 2 ayda aldığımız kar yağışları ve yağmur yağışları sonucu şu anda barajdaki su miktarı 50 milyon metreküpe ulaşmış bulunuyor. Bu da Samsun için şu anlama geliyor: 2021 yılında hiç yağmur yağmasa da su sıkıntısı yaşamayacağız. Bunu da halkımıza müjdeliyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.