Site Rengi

DOLAR 32,4565
EURO 34,7891
ALTIN 2.428,15
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Meksika’da Kızılderili genç, Harvard’dan burs kazandı

MEKSİKA’DA YAŞAYAN KIZILDERİLİ KÖKENLİ GENÇ TARIM İŞÇİSİ RAMİRO GONZALEZ CRUZ, HARVARD ÜNİVERSİTESİ’NDEN BURS KAZANDI.

27.05.2021
67
A+
A-

Meksika’da yaşayan Kızılderili kökenli genç tarım işçisi Ramiro Gonzalez Cruz, Harvard Üniversitesi’nden burs kazandı.

Meksika’nın Oaxaca eyaletinde tarım işçisi anne-babanın çocuğu olarak 1997 yılında dünyaya gelen Kızılderili kökenli Ramiro Gonzalaez Cruz, ortaöğrenimini uzaktan eğitimle tamamladıktan sonra daha iyi bir eğitim alma umuduyla ABD’nin köklü üniversitelerinden Harvard Üniversitesi’ne başvurmaya karar verdi. Ramiro, ülkenin kuzeyindeki eyaletlerde 1 yıl boyunca tarlalarda çalışarak, hayaline kavuşabilmek için gereken parayı biriktirmeye başladı.

Memleketine döndükten sonra Oaxaca Merkez Vadileri Teknik Üniversitesi’nin (UTVCO) İş Geliştirme ve Pazarlama Bölümü’nde eğitimine devam eden Ramiro, bu okuldan teknisyen olarak mezun oldu. Okuduğu süre boyunca pizza, çörek, ekmek ve kozmetik ürünleri satarak kariyeri için gereken tüm parayı biriktirdi. İşletme üzerine lisans eğitimini de tamamlayan Kızılderili genç, azmi sayesinde Harvard Üniversitesi Crossroads Yükselen Liderler Programı’na (CELP) burs kazandı.

Öte yandan Kolombiya, Peru, Meksika, Arjantin, Guatemala, Şili ve El Salvador’un da içinde bulunduğu Latin Amerika Uluslararası Gençlik Ağı adlı oluşumun üyesi olan Ramiro, özgürlüklerinden yoksun bırakılan kişilere yardım eden Oaxaca Savunma Bürosu’nda tercüman ve kültürlerarası organizatör olarak da görevine devam ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.