Site Rengi

DOLAR 32,3787
EURO 34,7648
ALTIN 2.410,07
BIST 10.110,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Şehit Akın için Hakkari’de tören düzenlendi

IRAK’IN KUZEYİ’NDEKİ KALYANI DAĞI ÜS BÖLGESİNDE, TERÖRİSTLERCE DÜZENLENEN FÜZELİ SALDIRIDA YARALANAN VE KALDIRILDIĞI HASTANEDE DOKTORLARIN TÜM MÜDAHALELERİNE RAĞMEN KURTARILMAYARAK ŞEHİT OLAN PİYADE SÖZLEŞMELİ ER MUHAMMED ALİ AKIN’IN (23) CENAZESİ, DAĞ VE KOMANDO TUGAY KOMUTANLIĞI’NDA DÜZENLENEN TÖRENİN ARDINDAN MEMLEKETİ KONYA’YA UĞURLANDI.

Şehit Akın için Hakkari’de tören düzenlendi
12.06.2021
77
A+
A-

Irak’ın Kuzeyi’ndeki Kalyanı Dağı Üs bölgesinde teröristlerin füzeli saldırısında şehit olan asker için Hakkari’de tören düzenlendi.

Irak’ın Kuzeyi’ndeki Kalyanı Dağı üs bölgesinde, teröristlerce düzenlenen füzeli saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılmayarak şehit olan piyade sözleşmeli er Muhammed Ali Akın’ın (23) cenazesi, Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen törenin ardından memleketi Konya’ya uğurlandı. Pençe-Yıldırım Harekatı kapsamında Irak’ın Kuzeyi’ndeki Kalyanı Dağı üs bölgesinde, PKK’lı teröristlerce düzenlenen füzeli saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı Hakkari Devlet Hastanesi’nde doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılmayarak şehit olan piyade sözleşmeli er Muhammed Ali Akın, için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törene Vali, Vali Yardımcısı Tevfik Kumbasar, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, Özel harekat Şube Müdürü Şaban Bayar, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, polis ve asker katıldı.

Almanya’nın Openbachf doğumlu olan şehit askerin Türk bayrağına sarılı cenazesinin tören alanına getirilmesinin ardından, bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup, özgeçmişi okundu. Duaların okunması sonrası Şehit Piyade Sözleşmeli Er Muhammed Ali Akın’ın naaşı helikopterle Yüksekova’ya buradan da uçakla memleketi Konya’ya uğurlanacağı belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.