Site Rengi

DOLAR 34,2920
EURO 37,2144
ALTIN 2.989,96
BIST 8.974,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 20°C

Adana’da bin 247 kadına KADES

ADANA POLİSİ KADINA KARŞI ŞİDDETİN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN BİR GÜNDE BİN 247 KADINA KADES’İ ANLATIP PROGRAMI TELEFONLARINA İNDİRİLMESİNİ SAĞLADI.

Adana’da bin 247 kadına KADES
17.06.2021
125
A+
A-

Adana polisi kadına karşı şiddetin önüne geçmek için bir günde bin 247 kadına Kadın Destek Uygulaması’nı (KADES) anlatıp, programın cep telefonlarına indirilmesini sağladı.

Kadına karşı şiddetin önlenmesi için İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ve akıllı telefonlara indirilen KADES programı sayesinde onlarca kadının hayatı kurtuluyor. Programı indirip tıklandığı zaman polis kendisine gelen adres bilgisine en kısa sürede ulaşarak kadını koruma altına alıyor. Bu nedenle Adana Emniyet Müdürlüğü Yüreğir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de sokak sokak gezerek kadınları KADES programı hakkında bilgilendirdi. Bin 247 kadına ulaşan polis kadınlara devletin kendilerine sunduğu yasal haklarını anlatıp akıllı telefonlarına da KADES uygulamasına indirilmesini sağladı. Programın aktif bir şekilde kullanıldığında kadınların ve çocukların maruz kaldığı kötü eylemleri engellediği tek tek anlatıldı. Kadınlar polisin kadına ve çocuğa karşı şiddetin önüne geçmek için büyük çaba harcamasının çok değerli olduğunu, bu durumun kendilerini çok memnun ettiğini söylerken, bazı kadınlar KADES’i daha önce indirdiğini, bazıları ise programı hemen indireceğini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.