Site Rengi

DOLAR 34,0020
EURO 38,0357
ALTIN 2.832,30
BIST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Yağmurlu
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Aç ve iç, Kayserililer çok şanslı

MELİKGAZİ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA PALANCIOĞLU, KAYSERİ’NİN ÇEŞMELERİNDEN SU İÇİLEBİLEN NADİR ŞEHİRLERDEN BİRİSİ OLDUĞUNU SÖYLEYEREK, “KAYSERİ ÇEŞMELERİNDEN SU İÇİLEBİLEN SAYILI ŞEHİRLERDE. BU BİR NİMETTİR, KIYMETİNİ BİLMELİYİZ VE SUYU İSRAF ETMEMELİYİZ.” DEDİ.

22.03.2021
129
A+
A-

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kayseri’nin çeşmelerinden su içilebilen nadir şehirlerden birisi olduğunu söyleyerek, “Kayseri çeşmelerinden su içilebilen sayılı şehirlerde. Bu bir nimettir, kıymetini bilmeliyiz ve suyu israf etmemeliyiz.” dedi.

Dünya Su Günü’nü kutlayan ve Kayseri’nin içme suyu kaynakları bakımından şanslı olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Palancıoğlu, “Erciyes’in karı Kayserililere buz gibi içme suyu oluyor. Kayseri’de su çeşmeden içilir. Kayserililer çok şanslı, çünkü çeşmelerinden su içilen bir şehirde yaşıyorlar. Ülkemizin su kaynakları her geçen gün azalıyor. Temiz su kaynaklarımızda yüzde 45 oranında bir çekilme var. Vatandaş olarak üzerimize düşeni yapmalı suyumuzu tasarruflu kullanmalıyız. Bugün suyumuza sahip çıkmazsak, ilerde kuraklık kapıda bekler. Gelecek nesillere bırakılacak en büyük miras, temiz ve güvenilir su kaynaklarıdır. Unutmayalım su varsa hayat vardır. 22 Mart Dünya Su Günü kutlu olsun. Dünya Su Günü’nün, suyumuzu bilinçli kullanmamıza vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.