Site Rengi

DOLAR 32,4752
EURO 34,9525
ALTIN 2.437,31
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

ADÜ İletişim Fakültesi’nin ’Başka Vatanımız Yok’ belgeseline bir ödül daha

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (ADÜ) İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİSİ BAYRAM KÜÇÜK’ÜN YÖNETMENLİĞİNİ YAPTIĞI ‘BAŞKA VATANIMIZ YOK’ BELGESELİ, 31. TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ AYDIN DOĞAN GENÇ İLETİŞİMCİLER YARIŞMASINDA GÖRSEL DALDA EN İYİ ÜÇÜNCÜ BELGESEL FİLM SEÇİLDİ.

22.03.2021
80
A+
A-

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) İletişim Fakültesi Öğrencisi Bayram Küçük’ün yönetmenliğini yaptığı ’Başka Vatanımız Yok’ belgeseli, 31. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışmasında görsel dalda en iyi üçüncü belgesel film seçildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Aydın Doğan Vakfı’nın (ADV) ortak girişimiyle düzenlenmeye devam eden Genç İletişimciler Yarışması’nın ödül töreni çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. İletişim Fakültesi öğrencileri, 31’inci kez düzenlenen yarışmaya, Yazılı, Görsel, İşitsel ve İnternet Yayıncılığı dallarındaki projeleri ile katıldı.

’Başka Vatanımız Yok’, daha öncede 23. Faludi Uluslararası Film Festivali’nde ’En İyi Uluslararası Belgesel Film’ ve ’En İyi Uluslararası Öğrenci Filmi’ seçilmişti.

Ege Bölgesi’nde tarım işçisi olarak Afrika’dan getirilen Afro-Türkler’in sosyal yaşamını konu alan filmin yönetmeni Bayram Küçük, Afrika’dan Aydın’a Afro Türklerin hikayesini anlattığını söyledi. Küçük, “Afro Türkler, ağırlıklı olarak Ege bölgesinin verimli topraklarında tarım işçisi olarak çalıştırılmış ve bu bölgenin kırsal kesimlerine yerleştirilmişlerdir. Afro Türklere, Cumhuriyetin ilanıyla birlikte Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verilmiştir. Kendilerini; Arap, Siyah Türkler veya Afro Türkler olarak tanımlamaktadırlar. Günümüzde sayıları 5 ila 10 bin arasında olduğu tahmin edilen Afro Türklerin ten renkleri dışında hiçbir şey Afrika’dan kalmamıştır. Belgesel, Afro Türklerin yaşantıları, sosyal olarak çektikleri zorlukları ele almaktadır. Toplumun onlara bakışı, günlük yaşantıları ve anılarını anlatmaktadır. Afro Türkler, insanların onlara laf atmalarından, bakıp gülümsemelerinden rahatsızlık duymaktadır. Toplumda daha fazla kabul görmek ve daha fazla tanınmak istemektedirler” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.