Site Rengi

DOLAR 32,3654
EURO 34,7943
ALTIN 2.393,07
BIST 10.266,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

ADÜ ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü projesine TÜBİTAK’tan destek

AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (ADÜ) VE AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN ORTAKLAŞA HAZIRLAMIŞ OLDUKLARI, ‘ZENGİNLİĞE FARKLI BİR BAKIŞ: ENDEMİK BİTKİLERİMİZ VE TÜLLÜŞAHIN HİKAYESİ’ BAŞLIKLI PROJE, TÜBİTAK TARAFINDAN 4004 DOĞA EĞİTİMİ VE BİLİM OKULLARI 2020/1 ÇAĞRI DÖNEMİ KAPSAMINDA DESTEKLENMEYE DEĞER BULUNDU.

ADÜ ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü projesine TÜBİTAK’tan destek
14.06.2021
66
A+
A-

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ve Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırlamış oldukları, ‘Zenginliğe Farklı Bir Bakış: Endemik Bitkilerimiz ve Tüllüşahın Hikayesi’ başlıklı proje, TÜBİTAK tarafından 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları 2020/1 çağrı dönemi kapsamında desteklenmeye değer bulundu.

ADÜ Buharkent MYO Dr. Öğretim Üyesi Mithat Evrim Demir’in yürütücü olduğu projenin ekibinde, Fen-Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Kırmacı, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cenk Durmuşkahya, Öğretmen Umut Işık ve Göktül Akpınar bulunuyor. Proje kapsamında, biyolojik zenginliğimizin önemli bir bölümünü oluşturan endemik bitkilerin ve Aydın’ın simge bitkilerinden biri olan tüllüşahın tanıtılacağını belirten Proje Yürütücüsü Dr. Öğretim Üyesi Mithat Evrim Demir, “Proje, Aydın ili nitelikli liseler kapsamındaki 10. ve 11. sınıf lise öğrencilerine yönelik olarak hazırlandı. Projede toplam 22 akademisyen ve uzman, 13 de proje ekibi olmak üzere toplam 25 kişi görev alacak. Projede yer alacak eğitmenler proje konularına uygun olacak şekilde, uzmanlık alanları göz önünde bulundurularak, konularında deneyimli eğitmenlerden seçildi” dedi.

“Projenin hedefi doğaya duyarlı bireyler yetiştirilmesi”

Proje sürecinde teorik ve uygulamalı eğitimler olmak üzere toplam 23 etkinliğin planlandığını belirten Dr. Öğretim Üyesi Mithat Evrim Demir, “Proje, ADÜ Botanik Bahçesi, Dilek Yarımadası ve Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, Kuşadası Yaylaköy ziyaretlerini içeren arazi çalışmalarını içeriyor. Ayrıca drama ve sanat etkinlikleri, web teknolojileri ile öğrenme uygulamaları ve laboratuvar çalışmalarıyla desteklenen projede temel hedefimiz doğaya duyarlı bireylerin yetiştirilmesi” dedi.

Eğitim, 5 günlük 2 grup şeklinde, 16-20 Ağustos ve 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.