Site Rengi

DOLAR 32,5704
EURO 34,9776
ALTIN 2.421,86
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

ADÜ Ziraat Fakültesi’nden BİLSEM projesine destek

AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (ADÜ) ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. İBRAHİM GENÇSOYLU’NUN DESTEKLERİ VE TARIM EKONOMİSİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. RENAN TUNALIOĞLU’NUN DANIŞMANLIĞI İLE BAŞVURUSU TAMAMLANAN ‘AKILLI TEKNOLOJİLERLE GELECEĞİN TARIMINI TASARLIYORUM’ PROJESİ, TÜBİTAK TARAFINDAN DOĞA EĞİTİMİ VE BİLİM OKULLARI KAPSAMINDA TÜRKİYE GENELİNDE DESTEKLENEN 100 PROJE ARASINA GİRMEYİ BAŞARDI.

ADÜ Ziraat Fakültesi’nden BİLSEM projesine destek
09.06.2021
69
A+
A-

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu’nun destekleri ve Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Renan Tunalıoğlu’nun danışmanlığı ile başvurusu tamamlanan ’Akıllı Teknolojilerle Geleceğin Tarımını Tasarlıyorum’ projesi, TÜBİTAK tarafından Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında Türkiye genelinde desteklenen 100 proje arasına girmeyi başardı.

Manisa Turgutlu Bilim ve Sanat Merkezi yürütücülüğünde ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ile Manisa CBÜ Teknoloji Fakültesi ortaklığında gerçekleştirilecek olan proje, Aydın Ticaret Borsası tarafından da destekleniyor. Projede hedef kitle lise öğrencileri olarak belirlendi. Proje ile katılımcıların yaşadıkları bölgedeki tarımsal faaliyetler ve akıllı tarım uygulamalarına ilişkin ilgi ve farkındalık düzeylerinin arttırılması, mühendislik tasarım becerilerinin gelişmesi, mühendislik ve teknoloji alanında kariyer yapmaya yönelik motivasyonlarının ve robotik kodlama becerilerinin arttırılması hedefleniyor.

Yürütücülüğünü Turgutlu Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenlerinden Figen Eğin’in yaptığı proje kapsamında katılımcı öğrenciler, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Renan Tunalıoğlu’dan akıllı tarım uygulamaları ve zeytinyağı tadımında farkındalık eğitimi alacaklar.

3D tasarımlar yaparak 3D yazıcılardan baskı alabilecek olan öğrenciler, yapay zeka ve mekatronik alanında İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Yazılım Mühendisliği’nden Doç. Dr. Aytuğ Onan, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği’nden Dr. Öğretim Üyesi Mevlüt Karaçor ve Yazılım Mühendisliği’nden Dr. Öğrt. Üyesi Emin Borandağ, Eğitim Fakültesi’nden Dr. Öğrt. Üyesi Nilüfer Atman Uslu ve Uzm. Gökben Turgut’dan dersler alacaklar.

Gençlerin bu proje ile tarımda robotik ve akıllı teknolojilerin üretimi konusunda bilinç kazanacağını belirten Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, “Proje ile geleceğin işgücü olan gençler, yenilikçi tasarımlar ortaya koyabilecekler. Akıllı tarıma yönelik robotik tasarımları, 20 Ağustos 2021 tarihinde Manisa Turgutlu Belediyesi etkinlik salonundaki sergide sunulacak” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.