Site Rengi

DOLAR 32,5756
EURO 34,8857
ALTIN 2.439,77
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Afet bilinci eğitimi verildi

ALTINOVA BELEDİYESİ VE AFAD İŞBİRLİĞİ İLE DÜZENLENEN BİREY VE AİLELER İÇİN AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ’NDE; ÖĞRENCİ, VELİ VE VATANDAŞLAR, DEPREM VE DİĞER DOĞAL AFETLER HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ. (MEHMET MERCAN/YALOVA-İHA)

18.05.2021
117
A+
A-

Altınova Belediyesi ve AFAD işbirliği ile düzenlenen Birey ve Aileler için Afet Bilinci Eğitimi’nde; öğrenci, veli ve vatandaşlara, deprem ve diğer doğal afetler hakkında bilgi verildi.

AFAD adına Altınova Belediyesi İtfaiye Amiri Süleyman Çavuşoğlu tarafından verilen eğitim, internet üzerinden gerçekleştirildi. Afetlerin her zaman ve her yerde meydana gelebileceğini belirten eğitmen Çavuşoğlu, afet sonrası ilk 72 saatin ‘altın saatler’ olduğunu söyledi. Bu sürede herkesin aileleri ile birlikte hazırlıklı olması gerektiğini belirten Çavuşoğlu, deprem çantasının da hazır olması gerektiğini dile getirdi.

Çavuşoğlu afet öncesi ve sonrasında dikkate alınması gerekenler şöyle sıralandı: ”Afet ve acil durum çantasının aile fertlerinin ulaşabileceği bir yerde olması, içinde bulunanların altı ayda bir yenilenmesi, mevsim şartlarına uygun giyecekler konulmasına dikkat çekildi. Ayrıca deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı: Deprem anında sakin kalınmalı, balkon ve merdivenlerden uzak durulmalı, çök, kapan, tutun hareketiyle hedef küçültülmeli, ocak, su vanası, gaz kokusu yoksa elektrik şalteri kapatılmalı, bina hızla terkedilmeli, toplanma alanına gidilmeli, toplanma alanından barınma alanına geçişte yetkililerin yönlendirmeleri beklenmeli, araçla trafiğe çıkılmamalı, operatör yerine internet aramaları kullanılmalı.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.