Site Rengi

DOLAR 32,4966
EURO 34,9216
ALTIN 2.438,38
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

AİÇÜ’de Ağrı Dağı’nda rehberlik yapacaklar için temel dağcılık eğitimi veriliyor

AİÇÜ’DE AĞRI DAĞI’NDA REHBERLİK YAPACAKLAR İÇİN TEMEL DAĞCILIK EĞİTİMİ VERİLİY

30.03.2021
74
A+
A-

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde (AİÇÜ) gerçekleştirilen “Temel Dağcılık Eğitim Kampı ve Zirve Tırmanışı” kursu başladı.

Kursiyerler, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en yüksek zirvesi olan Büyük Ağrı Dağı’nda rehberlik yapmak için ilk aşama olan temel dağcılık eğitimini yoğun bir tempoda sürdürüyor. AİÇÜ tarafından verilen ve Serhat Kalkınma Ajansı’nın desteklediği “Temel Dağcılık Eğitim Kampı ve Zirve Tırmanışı” eğitimi üç aşamalı olarak gerçekleştiriliyor. Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı M. Fatih Karaoğlan’ın koordinasyonunda Sağlık İl Müdürlüğü personellerince verilen ilk yardım eğitimi sonrası Türkiye Dağcılık Federasyonu’na bağlı Dağcılık Teknik Direktörü Mehmet Çağlayan ile Dağcılık Antrenörleri Şahap Eryılmaz ve Mehmet Hakkı Oğur tarafından verilen yaz ve kış temel dağcılık eğitiminde dağcılık, rehberlik, yürüyüş liderliği ve zirve tırmanışlarında dikkat edilmesi gerekenler anlatılıyor. 16 günü kapsayan eğitimleri başarıyla tamamlayacak sporculara, Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından onaylı Temel Dağcılık Lisansı verilecek.

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, proje kapsamında verilen eğitimler sonrası yeniden tırmanışa ve doğa turizmine açılan 5137 metre yüksekliği ile Türkiye’nin ve Avrupa’nın en yüksek noktası olan Büyük Ağrı Dağı’nın yanı sıra Tendürek, Süphan ve Kösedağ gibi doğa turizminin gözdesi dağların yer aldığı kentte ihtiyaç duyulan profesyonel dağcıların yetişmesi noktasında temel oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.