Site Rengi

DOLAR 32,3849
EURO 35,0576
ALTIN 2.326,64
BIST 9.097,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Akademik odalara proje tanıtıldı

NİLÜFER BELEDİYESİ TARAFINDAN HAZIRLANAN VE “EKOKENT” ADIYLA BİLİNEN NİLÜFER BATI GELİŞME BÖLGESİ UYGULAMA İMAR PLÂNI’NIN SON HÂLİ AKADEMİK ODALARLA PAYLAŞILDI.

10.02.2021
77
A+
A-

Nilüfer Belediyesi tarafından hazırlanan ve “Ekokent” adıyla bilinen Nilüfer Batı Gelişme Bölgesi Uygulama İmar Plânı’nın son hâli akademik odalarla paylaşıldı.

Nilüfer Belediyesi tarafından 2010 yılında çalışmalarına başlanan Nilüfer Batı Gelişme Bölgesi Uygulama İmar Plânı, TMMOB’a bağlı meslek odalarıyla bir kez daha paylaşıldı. Yıllardır hayata geçirilemeyen ve Nilüfer Belediye Meclisi’nden 6. kez kabul edilerek Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderilen Nilüfer Batı Gelişme Bölgesi Uygulama İmar Plânı, şehrin batısında 600 hektarlık alanı ele alıyor.

Nilüfer Belediyesi’ne bağlı Kayapa, Hasanağa ve Görükle sınırları içinde kalan plân, Bursa kent merkezi ile entegre, yüksek altyapı ve çevre standartlarına sahip, şehir içi ulaşımında yayalara, bisiklete, insan ve çevre sağlığına öncelik veren, komşuluk kültürüne de imkan sağlayacak şekilde hazırlandı.

Sürdürülebilir kent kavramı göz önünde bulundurularak hazırlanan 1/1000 ölçekli Nilüfer Batı Gelişme Bölgesi Uygulama İmar Planı, ekolojik kriterler gözetilerek, doğa ve topografya ile uyumlu, bütüncül plan anlayışıyla ve katılımcı bir süreçle yürütüldü.

Nilüfer Belediyesi tarafından bir an önce tamamlanarak Bursa’ya kazandırılmak istenen proje bir yandan Büyükşehir Belediyesi’nden onay beklerken bir yandan da ilgili paydaşlara sunuluyor.

10 yıllık sürecin sonunda değişen yönetmeliklere göre son düzenlemeler yapılarak yeniden onaya gönderilen projenin son hâli, Nilüfer Belediyesi Barış Meclisi’nde yapılan toplantıyla TMMOB’a bağlı meslek odalarının temsilcilerine sunuldu. Toplantıda projeye ilişkin fikirler paylaşıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.