Site Rengi

DOLAR 32,3241
EURO 35,1067
ALTIN 2.300,79
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Aliağa’da sivrisinek mücadelesi başladı

ALİAĞA BELEDİYESİ, ÖZELLİKLE YAZ AYLARINDA RAHATSIZLIK VEREN SİVRİSİNEK VE HAŞERELERE KARŞI KIŞLAK MÜCADELESİ BAŞLATTI.

10.02.2021
154
A+
A-

Aliağa Belediyesi, kent genelinde koronavirüs bulaş riskinin ortadan kaldırılması için yoğun bir dezenfekte çalışması yürütürken, diğer taraftan da özellikle yaz aylarında rahatsızlık veren sivrisinek ve haşerelere karşı kışlak mücadelesi başlattı.

Aliağa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü İlaçlama Birimi, kışlak mücadelesinde özellikle vektör adı verilen sivrisinek ve haşere oluşumuna neden olan tüm alanlarda ilaçlama çalışması yapıyor. Kışlak mücadelesinde yapılan ilaç uygulamaları sivrisinek larvalarının barındıkları ve üreme kaynakları olan rögar, foseptik, otluk ve sulak alanlarda yürütülüyor. Kent genelinde cadde ve sokaklarda bulunan rögarlarda kanal sisleme makineleri ile dumanlama çalışması gerçekleştiriliyor.

Haşere popülasyonu en aza indiriliyor

Haşere ile mücadelenin Şubat ayı itibari ile yeniden başladığını belirten Aliağa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Adil Çağlar, çalışma programının hava koşularına göre değişiklik gösterdiğini söyledi. Haşere ile mücadelede her mevsim farklı bir uygulama yapıldığını da ifade eden Çağlar, “Kışlak mücadele vektörle mücadelenin en önemli aşamalarından birisidir. Kışlak mücadelede amaç vektörün yaşadığı alanı tespit ederek bu alana, lavra döneminden pupa dönemine geçmeden önce ilaçlama yapılarak haşere popülasyonun en aza indirilmesidir. Ekiplerimiz şu anda kent genelindeki logarlarda sisleme çalışması yapıyor. En küçük su birikintisi bile ilaçlanıyor. Haşere ile mücadele kapsamında kullanılan ilaçlar Sağlık Bakanlığı ve diğer bakanlıklarca onaylanmış sertifikalı ilaçlardır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.