Site Rengi

DOLAR 32,4966
EURO 34,9216
ALTIN 2.438,38
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

ALKÜ’de sağlık turizminde Türkiye’nin avantajları konuşuldu

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ (ALKÜ) SAĞLIK TURİZMİNİ DAHA İLERİYE TAŞIMAK VE İŞ BİRLİKLERİNİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN ULUSLARARASI ÖLÇEKTE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR.

26.03.2021
164
A+
A-

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) sağlık turizmini daha ileriye taşımak ve iş birliklerini güçlendirmek için uluslararası ölçekte çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye ve Uluslararası Sağlık Hizmetleri Denetçisi unvanını kazanarak, Türkiye’deki otel ve hastanelerin sağlık tesislerine dönüştürülebilmesi yönünde akreditasyon ve denetçi belgesini elinde bulunduran Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektör Yardımcısı ve Sağlık Turizmi Uygulama ve Araştırma Merkezi (SATUMER) Müdürü Prof. Dr. Erdoğan Aslan, GHA ve Well Hotel yöneticileri CEO Karen TIMMONS ve İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü Bill COOK ile “Sağlık Turizminde Uluslararası Akreditasyon” konusunda çevrimiçi seminer gerçekleştirdi.

Uluslararası iş birlikleri güçlendirilecek

Prof. Dr. Erdoğan Aslan’ın moderatörlüğünde başlayan seminerde Uluslararası Akreditasyon Belgelerinin Türkiye’deki Sağlık Turizmi Üzerindeki Etkileri ve Sağladığı Kazançları, sağlık turizminde Türkiye’nin avantajları, devlet teşvikleri, sağlık turizminin ekonomik değeri, sağlık turizminin değişen yönü gibi birçok konu ele alındı. Prof. Dr. Aslan, uluslararası ölçekte iş birliklerini daha ileriye taşımak ve Türkiye’nin avantajını birçok kesime ulaştırabilmek için çevrimiçi toplantılara seri bir şekilde devam edeceklerini kaydetti.

İbrenin yönü Türkiye’ye döndü

Sağlık turizminin dünyada 100 milyar dolarlık bir pazara sahip olduğunu vurgulayan Aslan, “Geçmişte sağlık turizminin yönü az gelişmiş ülkelerden gelişmiş ülkelere doğruydu. Bu hareketin yönü artık değişti. Türkiye’de bu alanda önemli oyunculardan birisi haline geldi. Ülke olarak hem coğrafi hem de market avantajı çok iyi kullandık. Özellikle sağlık altyapımızın gelişmiş ve modern olması, alanında uzman iyi yetişmiş sağlık personellerini yetiştirmemiz bizi gelişmiş ülkelerle rekabet edilebilir düzeye getirdi. Ülkemizde hem kaliteli hem de gelişmiş ülkelere göre daha uygun fiyatlara hastaları tedavi edebiliyoruz. Devletimiz sağlık turizminin desteklenmesi için yasan yönetmelikleri çıkardı ve hatta akreditasyonlar için teşvik veriyor” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.